udruga nada

U subotu podržite akciju Cvijetom narcisa protiv raka dojke

09:44h
0
Dan narcisa u Koprivnici // Foto: Arhiva ePodravina
Dan narcisa u Koprivnici // Foto: Arhiva ePodravina

Članice Kluba žena s bolestima dojke Nada dijelit će edukativne materijale pokazivati tehnike samopregleda na lutki, a svi zainteresirani moći će pogledati artikle izrađene na kreativnoj radionici Kluba.

Klub žena s bolestima dojke Nada obilježit će Dan narcisa pod geslom Cvijetom narcisa protiv raka dojke u subotu, 19. ožujka, na koprivničkom središnjem trgu od 10 dao 12 sati.

Tom prilikom, članice Kluba dijelit će edukativne materijale pokazivati tehnike samopregleda na lutki, a svi zainteresirani moći će pogledati artikle izrađene na kreativnoj radionici Kluba žena.

Usto, svi koji žele mogu kupiti cvijet narcise ili pokloniti narcise za prodaju i time podržati akciju.

Prikupljeni novac utrošit će se za početak kampanje za nabavu dezintometra, aparata koji mjeri gustoću kostiju.

– Ova pretraga je važna za onkološke bolesnike, ali i za sve ljude srednje životne dobi. Aparat je prijekopotreban kako pacijenti ne bi više putovali u Zagreb, Varaždin ili Bjelovar. To iziskuje veće troškove puta i napor za pacijenta, pogotovo ako boluje od maligne bolesti. Ti ljudi iscrpljeni su terapijom, agresivnim lijekovima i kemoterapijom – istaknula je Božica Šnajdar, predsjednica Udruge Žena s bolestima dojke Nada.