Davor Križić Quartet

U subotu Vas čeka najavni koncert festivala Fest jazza

Za uvod u ljetnu sezonu jazza i ciklusa Jazz From The Woods na Zrinskom trgu u Koprivnici, te zagrijavanje za nadolazeće dane festivala koji su pred nama, ove će subote biti zadužen Davor Križić Quartet

11:25h
0
Foto: Jazz Klub Koprivnica

Najavni koncert festivala Fest jazza Koprivnica održat će se u Le Petit Café-u na Zrinskom trgu u Koprivnici, u subotu s početkom u 21 sat.


Za uvod u ljetnu sezonu jazza i ciklusa Jazz From The Woods na Zrinskom trgu u Koprivnici, te zagrijavanje za nadolazeće dane festivala koji su pred nama, ove će subote biti zadužen Davor Križić Quartet u sastavu, Davor Križić – truba, Ivar Roban Križić – kontrabas, Elvis Penava – gitara i Kruno Levačić-bubnjevi.

Ulaz na koncert je slobodan.

Skladatelj i vodeći jazz trubač na našim prostorima, Davor Križić, rođen 1966. u Zagrebu gdje je završio gimnaziju i glazbenu školu. Studirao je na odjelu za jazz Glazbene akademije u Grazu. Godine 1990, na Jazz Fair-u Zagreb je dobio nagradu za najboljeg mladog jazz glazbenika.

Za sobom ima brojne koncerte s malim sastavima i kao solist velikih orkestara. Stalni je član i solist Big Banda HRT-a. Nastupao je s brojnim hrvatskim i stranim glazbenicima poput Erniea Wilkinsa, Boška Petrovića, Johnnyja Griffina, Lene Conquest, Eda Thighpena, Arta Farmera, Alvina Queena, Martina Drewa, Rona Ringwooda, Greentown Jazz Banda, Big Banda RTV Slovenija i s mnogima drugima.

Cijenjeni je studijski glazbenik i stalni član latin sastava Cubismo. Snimio je više nosača zvuka u zemlji i inozemstvu. Utemeljitelj je i vođa Boilers Quarteta za koji sklada i s kojim je objavio kompakt diskove Some Blues,  Abstract Lights i St. Miles Infirmary, u suradnji s Boškom Petrovićem te Boilers All Starsa s kojim je snimio album That’s It.

Kao vođa trubačke sekcije bio je predstavnikom Hrvatskoga radija u EBU Big Bandu na koncertima 2001. u Nizozemskoj. Dobitnik je nagrade Status HGU za najboljeg jazz trubača i krilničara. 2015. godine Davor Križić je s projektom Davor Križić Experiment nagrađen nagradama Porin u svim jazz kategorijama.

Pokrovitelj koncerta je Grad Koprivnica.

čitam...