očuvanje tradicije

U subotu Županijska smotra dječjeg folklora

10:23h
0
S prošle Smotre // Foto: KC-KŽ županija
S prošle Smotre // Foto: KC-KŽ županija

Prosudbena komisija ocijenit će grupe, a one najbolje i najkvalitetnije imat će čast da predstavljaju Koprivničko-križevačku županiju na državnim i međužupanijskim manifestacijama i smotrama od državnog festivala u Kutini pa sve do Malih vinkovačkih jeseni i mnogih drugih, rekla je Nada Šešić, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije.

Županijska smotra dječjeg folklora održat će se sutra, u subotu, u Domu kulture u Đelekovcu s početkom u 16 sati.

Nada Šešić // Foto: Matija Gudlin
Nada Šešić // Foto: Matija Gudlin

– Prosudbena komisija ocijenit će grupe, a one najbolje i najkvalitetnije imat će čast da predstavljaju Koprivničko-križevačku županiju na državnim i međužupanijskim manifestacijama i smotrama od državnog festivala u Kutini pa sve do Malih vinkovačkih jeseni i mnogih drugih – rekla je Nada Šešić, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije.

U kategoriji dječje grupe nižeg uzrasta nastupit će Folklorni ansambl Koprivnica, KUD Grgur Karlovčan (Kalinovac), KPD Seljačka sloga (Đelekovec), HPD Ferdo Rusan (Virje), KUD Rudar (Glogovac), KUD Delovi i KUD Zrin (Legrad).

U kategoriji dječje grupe višeg uzrasta nastupit će HPD Ferdo Rusan (Virje), DIF Koprivnički Ivanec, Folklorni ansambl Koprivnica, KUD Prugovac, KUD Molve i KUD Petar Preradović (Đurđevac).

Domaćin ove 13. smotre je KPD Seljačka sloga iz Đelekovca, pokrovitelj je Koprivničko-križevačka županija, a organizator županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga.