Tko ima prednost?

Sudar na raskrižju koprivničke zaobilaznice uz pružni prijelaz

32-godišnjak je Ulicom Česmičkoga vozio teretni automobil marke Mercedes zagrebačkih tablica, u smjeru raskrižja s Pavelinskom i Ivanjskom te oduzeo prednost Opelu Combo.

13:24h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Jučer su se oko 11.45 sati u Koprivnici, na raskrižju Ulice Ivana Česmičkog, Pavelinske ulice nakon pružnog prijelaza i Ivanjske ceste, zbog nepoštivanja prednosti prolaska, sudarila dva teretna automobila.


Ovo raskrižje oduvijek je zbunjujuće za vozače, a posebice za one koji nisu iz grada. Tako da oduzimanje prednosti vozačima koji dolaze iz smjera Pavelinske i prelaze preko pružnog prijelaza, nije rijetkost.

U ovom slučaju, 32-godišnjak je Ulicom Česmičkoga vozio teretni automobil marke Mercedes zagrebačkih tablica, u smjeru raskrižja s Pavelinskom i Ivanjskom.

Oduzeo je prednost teretnom automobilu Opel Combo koprivničkih registracijskih oznaka. 45-godišnja vozačica koja je upravljala tim automobilom izlazila je iz Pavelinske i skretala u smjeru Varaždinske ceste.

Uslijed toga, došlo je do udara prednjeg dijela Mercedesa u stražnji bočni dio Opela te samo do materijalne štete. Sudionici nisu bili pod utjecajem alkohola, a vozaču koji je skrivio nesreću slijedi obavezni prekršajni nalog.

čitam...