13 C
Koprivnica
Utorak, 3. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Suđenje bombašima iz Ivanca // Svjedokinja: Ušla sam u frizerski salon i vidjela ih u zagrljaju
S

Ne propustite

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas je nastavljeno suđenje Nikoli Labošu i Valentini Brunec, ljubavnicima koji su 7. prosinca pokušali bombom ubiti Valentinina supruga Hrvoja Brunca.

Bernarda Medvarić, vlasnica frizerskog salona u Koprivničkom Ivancu u kojem je Valentina radila nešto više od dvije godine, u svom je svjedočenju kazala da je s njom imala profesionalan, ali odličan odnos te da je bila odlična radnica i osoba. Otkrila je da ju je Valentina u ponedjeljak nazvala da zbog svega neće moći doći na posao, ali na posao nije došla ni u iduća dva dana. Otkaz joj je dala s njezinim uhićenjem.

Svjedokinja je rekla da nije nikad čula za Laboša, no kada je vidjela njegovu sliku u novinama shvatila je da ga je znala viđati u dvorištu frizerskog salona.

– Nisam ga nikad vidjela u salonu, budući da ja ne radim tamo, samo sam vidjela da je ulazio u njega. Četiri-pet puta vidjela sam tu osobu i to nekoliko mjeseci ranije u odnosu na ovaj događaj.

Jednom prigodom sam vidjela tog muškarca da ulazi u salon i da u rukama nosi neke slatkiše, mislim da se radilo o čokoladi Milka i Raffaelo. Ubrzo sam vidjela da je taj muškarac izašao iz salona, zaključila sam da nije došao na šišanje, ali mi ništa nije bilo čudno, jer se zna dogoditi da pojedine mušterije dođu u salon i ostave neki slatkiš – istaknula je B. Medvarić.

Slavica Martinaga prva je susjeda vlasnice frizerskog salona u Koprivničkom Ivancu. Kod Valentine se odlazila šišati, a i jako ju je dobro poznavala jer su si Martinage kumovi s Valentininom tetom. Laboša nije poznavala, ali ga je jednom vidjela u salonu kada je došla ostaviti otrovano žito za štakore vlasnici koje nije bilo kod kuće.

– Ušla sam u salon i zatekla Valentinu i tog muškarca u zagrljaju. Bilo mi je neugodno, ostavila sam to žito i izašla van. To je moglo biti negdje u studenom prošle godine – rekla je S. Martinaga i dodala da je kod salona vidjela automobil “Caddy” tamno-crvene boje.

– Još jednom prigodom vidjela sam isti takav automobil u Koprivničkom Ivancu u Koprivničkoj ulici kada sam išla u šetnju. Nisam upamtila registarsku tablicu, ali se radilo o automobilu iste boje i tipa kao i onaj kojeg sam vidjela pred salonom – svjedočila je ona.

Svjedok Mario Kesek Labošev je susjed, ali ne razgovaraju već 12 godina. Za Laboša je rekao da mu je priznao ubojstvo njegova psa, njemačkog ovčara, a uvjeren je i da mu je ubio mačku.

Dalibor Risek živi pak 500-tinjak metara od Laboša, a svjedočio je kako je točno da je prije dvije godine dok je kosio travu naišao na bombu koja je eksplodirala i ozlijedila mu bradu.

– Policija me pitala da li postoji mogućnost da bi mi Nikola Laboš podmetnuo bombu na što sam ja rekao da ne postoji jer sam s njim u dobrim odnosima – završio je Risek na čiji je iskaz, smatrajući ga neistinitim, prigovor uložila zastupnica optužbe.

Suđenje se nastavlja 9. studenog u 9 sati. Tada će svoje mišljenje dati vještaci Andrina Kopjar, Mirko Zebić i Mladen Rutelj te Draženka Topolnjak-Pavišić.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

super!

Kakav fantastičan odabir! Narančasti sako unio dašak ljeta u jesensko jutro, a samopouzdana brineta zna kako ga nositi sa stavom

Moderan, narančast, casual, upečatljiv i predivan! Pričamo o sakou koji je Koprivničanka obukla i koji je na prvi pogled privukao...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti