Županijska komora

Sudionici radionice učili o tome kakva prava radnici imaju kada se poslodavac suoči sa stečajem

Predstavnicima institucija i tvrtki s područja Koprivničko-križevačke županije prezentirali su podatke o radu Agencije.

10:11h
0
Foto: ŽK Koprivnica

HGK Županijska komora Koprivnica je u suradnji s Agencijom za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca (AORPS) organizirala radionicu o primjeni Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca koja je održana u četvrtak u HGK Županijskoj komori Koprivnica.

Zakonom o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca regulirane su vrste, opseg i način ostvarivanja prava pred Agencijom. Posljednjim izmjenama Zakona uveden je i novi institut blokade računa poslodavca.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Ravnatelj AORPS-a Ivan Madunić i Nikola Blažić predstavili su Zakon o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca, obveze i postupanje poslodavca i radnika u slučaju stečaja poslodavca ili u slučaju blokade računa poslodavca, propisane procedure i mogućnosti koje daje država putem Agencije.

Predstavnicima institucija i tvrtki s područja Koprivničko-križevačke županije prezentirali su podatke o radu Agencije. Dosad su posredstvom Agencije isplaćene naknade radnicima u slučaju stečaja poslodavca u iznosu od 599.953.425 kuna, a u slučaju blokade računa poslodavca zbog neisplate plaća u iznosu od 11.108.270 kuna. Od tog iznosa radnicima s područja Koprivničko-križevačke županije pri stečajevima poslodavca isplaćeno je 21.190.255,37 kuna, a u slučaju blokade računa poslodavca 210.402,86 kuna.

čitam...