Crveni križ Koprivničko-križevačke županije

Sudionicima projekta Mali humanitarko podijeljeni su promotivni materijali

Jedan od ciljeva projekta bio je aktivno uključivanje djece u dobrovoljni rad, educiranje o važnosti humanitarnog pomaganja, ali da i dalje nastave pomagati onima kojima je to potrebno.

09:48h
0
Podjela promo materijala
Foto: DCK Koprivničko-križevačke županije

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije za članove učeničkih skupina
Mali humanitarko te njihove mentore i suradnike u projektu, nabavilo je i podijelilo promotivne materijale. Svojevrsna je to nagrada za sudjelovanje i provedbu projektnih aktivnosti kako bi zahvalilo svim sudionicima projekta, a posebno malim humanitarcima koji su se uključili u organiziranje humanitarnih akcija u svojim školama te sudjelovali u radu gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac.

Tijekom projekta učenici su, zajedno sa svojim voditeljima, organizirali devet humanitarnih akcija u partnerskim osnovnim školama Koprivnički Ivanec, Molve i Ljudevita Modeca, Križevci na kojima su prikupili ukupno nešto više od 1.900 kilograma raznih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština te 140 kilograma rabljene odjeće.

Sve što je prikupljeno otpremljeno je u gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te podijeljeno korisnicima slabijeg imovinskog stanja čime su uvelike pomogli onima kojima je to bilo potrebno. Učenici su osim prikupljanja donacija sudjelovali i u radu Crvenog križa te pomagali njihovim djelatnicima i volonterima za vrijeme podjela paketa korisnicima te tom prilikom ustvrdili kako je baš dobar osjećaj kada stvarno nekome možeš pomoći svojim dobrovoljnim radom.

Jedan od ciljeva projekta bio je aktivno uključivanje djece u dobrovoljni rad, educiranje o važnosti humanitarnog pomaganja, ali da i dalje nastave pomagati onima kojima je to potrebno, kao podsjetnik na svoj rad, osim šalice i bočice za vodu, dobili su i slikovnicu Ženevske konvencije u kojoj su na sažet i slikovit način predstavljena načela te temelji rada i djelovanja Crvenog križa u svijetu.

Projekt Mali humanitarko odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta ugovoreno je na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

Foto: DCK Koprivničko-križevačke županije
Foto: DCK Koprivničko-križevačke županije