Sunce vratilo prodavače i kupce na koprivničko Sajmište

15:00h
0
FranjoizHlebinaprodajesatove//Foto:BiljanaČičin Mašansker

Iako je koprivničko Sajmište ponedjeljkom rijetko prazno, toplije vrijeme i prve zrake sunca izmamile su brojne prodavače, ali i kupce/šetače, upravo u taj dio grada. Razlog je naravno sajam, na kojem se uistinu može pronaći sve što poželite i to po vrlo povoljnim cijenama.

Ovoga puta za oko su nam zapeli zanimljivi satovi, koje izrađuje 85-godišnji Franjo iz Hlebina.

– Na sajmištu kupim stari sat i tada ga pretvaram u unikatan predmet. Svaki od satova je na neki način poseban, a to je ono što volim raditi i čime ispunjavam duge zimske dane – kaže Franjo, šaleći se i kako se kao naivac iz Hlebina nada i da će nešto prodati pa zato dolazi na sajmište.

Cijene njegovih satova kreću se od 50 do 80-ak kuna, a Franjo se nada kako će barem nešto prodati od toga što je zimos izradio, kako bi na taj način poboljšao kućni budžet, jer se od malih mirovina teško živi.

Velik broj ljudi ponedjeljkom posjeti Sajmište // Foto: Biljana Čičin-MašanskerOsim satova, bilo je tu odjeće koja se može kupiti već za dvije kune, cipela po pet kuna, torbi i ruksaka po deset kuna, bicikala, kaciga, starinskih slika, suđa, namještaja, igračaka, alata i svega ostaloga što bi vam moglo zatrebati.

– Svakog sam ponedjeljka ovdje. Super je osjećaj prošetati Sajmištem, porazgovarati s ljudima, vidjeti što se nudi, a na posljetku izabrati i nešto zanimljivo po vrlo povoljnim cijenama. Primjerice, danas sam kupila maramu i jaknu, oboje kao novo, i to za svega pet kuna – otkrila nam je 26-godišnja Marija.

Stoga, imate li viška robe ili stvari u ormarima, garažama i spremištima, isplati vam se otići prodati to na sajmištu, a ukoliko vam nešto od toga treba, bit će vam dovoljno i 20-ak kuna da se odjenete od glave do pete ili pak pronađete potrebnu stvar za koju bi u trgovini morali izdvojiti i do deset puta više novca.