U dobru i zlu

Supružnici se nisu mogli složiti tko bi trebao čuvati djecu, pa se nadmudrivali čiji je roditelj luđi i razmijenili par šamara

Prema njenim riječima, nakon što ga je ponovno zamolila da joj pomogne, suprug joj je odgovorio da je "luda ko svoj tata i da joj neće biti dadilja". Ona je njemu tada odgovorila da je "lud ko svoja mama" te ju je tada udario nogom u lijevu ruku i počupao za kosu, a ona je nakon toga izašla van i pozvala policiju.

12:30h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Prekršajni sud u Koprivnici presudio je protiv 21-godišnjeg prvookrivljenika i jednako stare drugookrivljene zbog nasilja u obitelji.

21-godišnjak je kriv što se 4. travnja oko 14 sati u obiteljskoj kući kod Rasinje, nasilnički ponašao u obitelji verbalno napavši svoju izvanbračnu suprugu riječima „Luda si ko tvoj tata“, nakon čega ju je napao i fizički udarivši je dvaput. Ošamario ju je i počupao za kosu, i to u nazočnosti njihove zajedničke djece, jedno i trogodišnjaka.

Također, ni njegova životna suputnica nije bez grijeha te je kriva što se 4. travnja verbalno napala svog izvanbračnog supruga riječima „Lud si ko svoja mama, je… si mamu u guzicu“, isto tako, u nazočnosti njihove zajedničke djece.

Iako se priče okrivljenih i svjedokinje u grubim crtama poklapaju, njihove pojedinačne interpretacije stanja stvari i pozadine obiteljske situacije, međusobno se baš i ne podržavaju.

U suprugovoj izjavi policijskim službenicima stoji kako se on nalazio u svojoj kući i igrao igricu na mobitelu. Do njega je došla njegova supruga s njihovom djecom te kako joj se nije sviđalo što igra igricu, počela mu je prigovarati da mu neće kuhati i čistiti za njega.

Nakon nekoliko minuta rasprave on je njoj rekao da je luda kao i njen tata, na što mu je ona odgovorila da je njegova mama luda i da si „je… mamu u guzicu“. Nakon što mu je to izgovorila, on ju je dvaput pljusnuo, a ona je izašla iz kuće i pozvala policiju.

Ona potvrđuje kako se nalazila u dnevnom boravku sa suprugom i djecom, ali tvrdi da ga je, kako nije mogla sama paziti na djecu, zamolila da joj pomogne. Međutim, on se igrao na mobitelu i nije ju doživljavao.

Prema njenim riječima, nakon što ga je ponovno zamolila da joj pomogne, suprug joj je odgovorio da je “luda ko svoj tata i da joj neće biti dadilja”. Ona je njemu tada odgovorila da je “lud ko svoja mama” te ju je tada udario nogom u lijevu ruku i počupao za kosu, a ona je nakon toga izašla van i pozvala policiju.

Svjedokinja je policijskim službenicima izjavila kako je tog dana bila kod svoje sestre i šogora te da je njena sestra prigovorila suprugu da ona više ne može čuvati djecu i neka on to radi. On joj je na to odgovorio neka ona čuva djecu jer ionako ništa ne radi.

Sestra svjedokinje potom mu je rekla da mu je mama luda, a on njoj da je ona luda kao njezin tata, a na što je drugookrivljena počela plakati i rekla da će zvati policiju.

Ročište glavne rasprave održano je u odsutnosti stranaka kako se okrivljenici pozivu nisu odazvali, niti su svoj nedolazak opravdali. Na ročište nije pristupio ni njihov predstavnik svoj nedolazak opravdavši službenom spriječenošću.

Na temelju iskaza okrivljenih i svjedokinje Sud je odlučio kako je dokazan prekršaj oba supružnika. Time je partnerima u dobru i u zlu, izrečena uvjetna kazna zatvora od 30 dana te se ona neće izvršiti ukoliko okrivljenici u roku od 12 mjeseci ne počine prekršaje za koji bi im bila izrečena ista ili teža kazna od izrečene.

čitam...