TREĆA GODINA U NIZU

Suradnja Poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj i Podravke d.d. nastavlja se otkupom krastavaca

U sjedište svaki drugi dan stiže sve više krastavaca kornišona koji se putem kalibratora sortiraju i isti tren voze u tvornicu Kalnik u Varaždin na preradu.

14:28h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Treću godinu u nizu Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj provodi otkup povrća za Podravku d.d. Početak berbe kasnio je zbog nepovoljnog vremena zbog čega otkup još nije u punom zamahu.


U sjedište svejedno svaki drugi dan stižu krastavaci kornišoni koji se putem kalibratora sortiraju i isti tren voze u tvornicu Kalnik u Varaždin na preradu. Ove godine se dvadesetak obitelji odlučilo na proizvodnju ove vrste povrća čime bi se proizvedena količina prema procjenama trebala udvostručiti za razliku od prošle godine.

Razlog tome je dobra dosadašnja suradnja proizvođača sa zadrugom te povećanje otkupne cijene samog proizvoda. Službene stranice Ludbrega donose kako proizvođači kažu kako se nadaju da će otkupna cijena krastavaca porasti. Ako i ne poraste, u Zadruzi ističu da se berba nastavlja. Napomenimo kako nakon krastavaca dolazi otkup paprike, patlidžana i feferona.

– Krastavce kornišone se svakako isplati proizvoditi i plasirati putem zadruge u Podravku – zaključuju, a prenose stranice grada.

čitam...