Krvavi sukob

Susjed susjedu razbio granom lubanju i zamalo ga ubio, državno odvjetništvo žali se na šest mjeseci zatvora koje je dobio

Kako navode, smatraju da su činjenice pogrešno utvrđene.

08:36h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Dva muškarca žestoko su se sukobila na oranici, a mlađi je nanio starijem teške ozljede zbog kojih mu je liječnička ekipa morala spašavati život.

Radi se o slučaju koji se zbio 6. svibnja prošle godine u ulici Močilski odvojak u Koprivnici. Svađa se dogodila blizu njihove međe, a nakon verbalnog sukoba 38-godišnjak je uzeo granu i udario 75-godišnjaka u glavu. Ozljede su bile vrlo teške, zadobio je prijelom desne zatiljne kosti lubanje s krvarenjem ispod moždanih ovojnica i nagnječenjem mozga. Život oštećenika spašen je hitnom medicinskom intervencijom.

Zbog toga je počinitelj osuđen na zatvorsku kaznu od dvije godine, šest mjeseci uvjetno. No, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu sada je podnijelo žalbu protiv te prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu. Kako navode, smatraju da su činjenice pogrešno utvrđene.

– Državno odvjetništvo smatra da je sud pogrešno zaključio da je okrivljenik počinio kazneno djelo pokušaja ubojstva u prekoračenju granica nužne obrane, jer prema utvrđenom činjeničnom stanju proizlazi zaključak kako oštećenik nije poduzeo nikakav napad na okrivljenika, pa se ovaj nije imao ni od čega braniti. U žalbi se ujedno predlaže da se optuženik osudi na strožu kaznu jer je sud neosnovano ublažio kaznu okrivljeniku iako nisu utvrđene naročito olakotne okolnosti na temelju kojih se kazna smije ublažiti – stoji u obrazloženju Državnog odvjetništva.

čitam...
Loading...