preventivno-represivna akcija

Susjedna policija obilazit će parkirališta i informirati roditelje o posljedicama ostavljanja djece bez nadzora u vozilu

Policijski službenici pristupit će osobama koje prevoze djecu te im prilikom njihovog dolaska ili odlaska iz trgovačkog centra uručiti letak Ne ostavljajte djecu samu u vozilima, poručuju.

13:10h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Policija susjedne, Varaždinske županije sutra će, od 9 do 13 sati, provesti preventivno-represivnu akciju Ne ostavljajte djecu samu u vozilima. Cilj je, navode u objavi, informirati i senzibilizirati roditelje o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu i promicati odgovorno ponašanje i poštivanje prometnih propisa kako bi se smanjilo stradavanje djece.

Provodit će se ispred trgovačkih centara. Točnije, kod Trgovačkog centra Supernova (Optujska ulica 171, Varaždin) od 9 do 10 sati, kod Lidla (Optujska ulica 74, Varaždin) i Kauflanda (Koprivnička ulica 17, Varaždin) od 10 do 11 sati, zatim kod Plodina i Lidla (Gospodarska ulica) od 11 do 12 sati te od Luminija (Ulica grada Lipika 15, Donji Kneginec) od 12 do 13 satu,

– Policijski službenici pristupit će osobama koje prevoze djecu te im prilikom njihovog dolaska ili odlaska iz trgovačkog centra uručiti letak Ne ostavljajte djecu samu u vozilima – poručuju.