borba s epidemijom

Sutra kreće druga faza popuštanja, vraćaju se frizeri, Stožer poziva na odgovornost i poštivanje mjera

U ponedjeljak 4. svibnja kreće druga faza popuštanja mjera zaštite koja će omogućiti rad javnog i privatnog zdravstvenog sustava u punom opsegu, osim nekih iznimki.

07:00h
0
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je kako su se svi testovi na koronavirus vratili negativni i kako je u županiji na dan 2. svibnja i dalje 69 zaraženih osoba. Osamnaest osoba je izliječeno.


U ponedjeljak 4. svibnja kreće druga faza popuštanja mjera zaštite koja će omogućiti rad javnog i privatnog zdravstvenog sustava u punom opsegu, osim nekih iznimki. Isto tako, s radom ponovno počinju i frizeri, kozmetičari i sve ostale uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima.

Vlada RH donijela je odluku kojom od 2. svibnja dopušta vjerska okupljanja, a tim povodom županijski Stožer uputio je poziv općinskim i gradskim Stožerima civilne zaštite da nadziru propisane mjere zaštite u crkvama. Detalje preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo možete pročitati OVDJE.

Uz ovu, HZZJZ je izdao i  Preporuke za članove židovskih zajednica tijekom pandemije COVID-19 odnosno preporuke za obilježavanje šabata i židovskih blagdana,  Preporuke za sprječavanje infekcije prilikom vjerskih okupljanja u džamijamaPreporuke za rad kozmetičkih salona tijekom epidemije COVID-19Preporuke za rad salona za tetoviranje i piercing tijekom epidemije COVID-19,  Preporuke za rad fizioterapeuta u vanbolničkoj okolini i salona za masažu tijekom epidemije COVID-19Preporuke za rad salona za manikuru i pedikuru tijekom epidemije COVID-19,  Preporuke za rad frizerskih salona i brijačnica tijekom epidemije COVID-19 te Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu koje su javno dostupne na službenoj internet stranici Zavoda.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovim putem apelira na stanovnike da i dalje poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard kako bi
situacija sa širenjem bolesti COVID-19 i dalje bila pod nadzorom.

 

čitam...