Radili usporenim tempom

Sva tri Podravkina sindikata ograđuju se od današnjeg skupa radnika te ističu da su danas počeli pregovarati s upravom

17:16h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Nakon današnjeg okupljanja vozača kamiona i djelatnika u skladištu Podravke, koji su smanjenim tempom rada ispred skladišta u Pavelinskoj ulici izrazili nezadovoljstvo svojim primanjima, priopćenje su poslala sva tri Podravkina sindikata (PPDIV, Nezavisni sindikat Podravke i SINPOD).

Priopćenje koje je poslala Ksenija Horvat, glavna sindikalna povjerenica PPDIV-a, a potpisuju ga sva tri sindikata prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

ovim Vas putem želimo obavijestiti kako su danas i službeno započeli pregovori između poslodavca i sva tri sindikata zastupljena u Grupi Podravka (PPDIV, Nezavisni sindikat Podravke i SINPOD), koji za cilj imaju definirati izmjene i dopune kolektivnog ugovora koji je trenutno na snazi. Sukladno dosadašnjim najavama predsjednika Uprave Podravke, Marina Pucara na skupovima radnika, pregovori se vode na razini cijele kompanije i svi zajedno želimo dogovoriti konstruktivno rješenje s kojim će biti zadovoljne sve strane. Želimo zaštititi i unaprijediti prava svih radnika Podravke na razini cijele kompanije, a da pritom vodimo računa i o postavljenim poslovnim ciljevima. Postojeći kolektivni ugovor Grupe Podravka sklopljen je na neodređeno vrijeme te gledajući u paketu ovaj kolektivni ugovor možemo smatrati iznad prosječnim same branše, no poslodavac je izrazio spremnost da krene u pregovore oko dodatnih unaprjeđenja radničkih prava.Također, želimo istaknuti da niti jedan od sindikata nije podržao, organizirao niti sudjelovao u današnjem neformalnom skupu nekolicine radnika koji se odvijao u ranim jutarnjim satima pred skladištem u Pavelinskoj ulici u Koprivnici. S obzirom da je riječ o protuzakonitoj obustavi rada čime je učinjena određena šteta kompaniji, sva tri sindikata se ograđuju od takvih radnji kao i osoba koje su sudjelovale u tome te smatramo kako se prava radnika definiraju zakonskim putem i to upravo kroz proces kolektivnih pregovora.Srdačan pozdrav,
PPDIV
SINPOD
NEZAVISNI SINDIKAT PODRAVKE

Priopćenje za medije [PDF]

Ksenija Horvat, glavna sindikalna povjerenica PPDIV-a Podravke // Koprivnica.net
Ksenija Horvat: Foto: arhiva

FOTO/VIDEO Jedini smo bili s djelatnicima Podravke koji su pred skladištem izrazili nezadovoljstvo svojim primanjima

čitam...