Svađa između Grada i Županije i na sjednici Skupštine županijske TZ

19:19h
0
Sjednica je potvrdila da ljubav između Grada i Županije i dalje ne cvijeta //Foto: Ivan Brkić

U prostorijama Županije u četvrtak je održana druga sjednica Skupštine Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije na kojoj su se birali članovi Turističkog vijeća i Nadzornog odbora te dva predstavnika za Sabor Hrvatske turističke zajednice. Da ljubav između Grada Koprivnice i vodstva Županije i dalje nije idealna dokazala je i ova sjednica na kojoj su se ponovno posvađale ove dvije strane, nakon čega su predstavnik grada Dražen Pros i vlasnik dvaju koprivničkih hotela Boris Dvorski napustili sjednicu.

 

Naime, zaračene strane posvadila je treća točka dnevnog reda, odnosno odabir članova Turističkog vijeća. Zakon nalaže da Turističko vijeće broji 11 članova, od kojih su tri određena zakonom, a osam ih je na kraju ipak izabrano na današnjoj sjednici. Župan Koren, koji je ujedno i predsjednik županijske TZ, predložio je da u vijeće uđu dva člana iz Koprivnice i Križevaca, dva iz područja Đurđevca te po jedan iz Molvi i Kalnika. S druge strane, ovakav prijedlog nisu prihvatili u Gradu Koprivnici te su predložili da Koprivnica mora imati četiri člana.

 

– Najveći dio manifestacija održava se u Koprivnici, a osim toga, Koprivnica s najvećim postotkom sudjeluju u financiranju županijske TZ i zbog toga smatramo da bi trebali imati četiri člana u ovome vijeću i od našeg prijedloga nećemo odustati – kratko i jasno je izjavio zamjenik gradonačelinika Dražen Pros.

Njega je demantirao Koren rekavši da se Prosove riječi prkose zakonu i da je kriterij po kojem se biraju članovi vijeća dobro poznat. Prosove rečenice uznemirile su i ostale članove skupštine, tako da je rasprava potrajalo gotovo sat vremena. Nakon što je većinom izglasano da će se članovi Turističkog vijeća birati tajnim glasovanjem, Pros i Dvorski napustili su sjednicu tako da je na glasanju prošao Korenov prijedlog. Nakon duge rasprave, na kraju su u Turističko viječe izabrani Dražen Pros i Marko Mijič iz Koprivnice, Branko Hrg i Siniša Katavić iz Križevaca, Verica Rupčić i Branko Sobota iz Đurđevačke Podravine, Božidar Kovačić iz Kalnika, Stjepan Fosić iz Molvi te po zakonu Darko Koren kao predsjednik županijske TZ i Suzana Vlahinja iz gospodarske, odnosno Ljubica Čiković iz obrtničke komore.

Nadzorni odbor broji tri člana, a u  njega su jednoglasno izabrani Goran Horvat i Marijan Štimac dok trećeg člana daje Hrvatska turistička zajednica.

Za dva predstavnika u Saboru Hrvatske turističke zajednice izabrani su Darko Koren i direktor županijske TZ Zdravko Mihevc. Valja naglasiti kako je koprivnička TZ za predstavnika u Saboru predložila Zvonimira Mršića, ali članovi skupštine su i taj prijedlog odbili.