povodom dana grada

Sve je bliže novo izdanje Međunarodne atletske utrke grada Koprivnice, očekuje se više od 1000 natjecatelja

Organizacije se uhvatila Zajednica športskih udruga grada Koprivnice u suradnji s Obrtničkom školom Koprivnica i atletskim sucima grada Koprivnice.

18:00h
0
40. Međunarodna atletska utrka Grada Koprivnice
Foto: Mario Kos

Po 41. puta Koprivnica će održati svoju međunarodnu atletsku utrku. Zakazani datum je 10. studenog, početak je planiran u 9.45 sati.

Međunarodna atletska utrka grada Koprivnice održava se tradicionalno povodom proslave Dana grada Koprivnice, a sam Grad je i pokrovitelj. Organizacije se uhvatila Zajednica športskih udruga grada Koprivnice u suradnji s Obrtničkom školom Koprivnica i atletskim sucima grada Koprivnice.

Start i cilj utrke su na Zrinskom trgu, a staze utrka prolaze gradskim ulicama, trgovima i parkom. Trčati će polaznici koprivničkih dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te članovi atletskih klubova iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Natjecatelji će biti podijeljeni u 16 kategorija a trčati će se 13 utrka. Organizatori očekuju sudjelovanje više od 1000 natjecatelja u svim kategorijama.

Po tri prvoplasirana natjecatelja u muškoj i ženskoj dobit će medalje, a novčane nagrade čekaju najboljih deset muških natjecatelja (od 1500 do 300 kuna), te pet najboljih ženskih (od 1500 do 500 kuna).

Natjecatelji iz atletskih klubova trebaju se najkasnije jedan sat prije početka utrke prijaviti kod atletskih sudaca u Pivnici „Kraluš“ na Zrinskom trgu, gdje će zadužiti startne brojeve i startne listiće za mlađe dobne kategorije. Natjecatelji ne plaćaju kotizaciju. Organizator ne snosi troškove dolaska na natjecanje. Natjecatelj može biti prijavljen samo u jednoj kategoriji. Natjecatelji su dužni samoinicijativno izvršiti liječnički pregled a trče na vlastitu odgovornost. Organizator na utrci osigurava hitnu liječničku pomoć.

čitam...