VESELO U ŠKOLU

Sve je spremno, 2434 malih Koprivničanaca kreće u školu, jedan prvašić više nego lani

Prvašića je ove godine za jedan više nego lani pa je gradonačelnik poseban apel uputio sudionicima prometa, zamolio ih je da pripaze, smanje nervozu za volanom i pomognu djeci da prebrode ulazak u školske klupe. 

13:13h
0
izlozba vinavt

Grad Koprivnica s partnerima i ove je školske godine za sve koprivničke
osnovce osigurao sve potrebno za početak nove školske godine. Na školskim klupama
učenike će u ponedjeljak tako dočekati kompleti bilježnica, radne bilježnice i udžbenici.

Kako bi predstavili sve pogodnosti i projekte koji nas očekuju u novoj školskoj
godini danas je u Sportskoj dvorani Vinko Zember održana konferencija za medije radnog naziva Veselo u školu. 

Uz predstavnike Grada Koprivnice gradonačelnika Mišela Jakšića i zamjenicu gradonačelnika Kseniju Ostriž prisustvovali su joj ravnatelji škola čiji je Grad osnivač te partneri na projektu bilježnica.

Gradonačelnik Jakšić uvodno je svim ovogodišnjim partnerima kojih nikada nije bilo više zahvalio na suradnji.

Prvog dana škole 2434 učenika vraća se u klupe.

– Drago nam je da se vraćamo u malo normalniji okvir. Želim im da uživaju što nisu na online nastavi, da se pridržavaju preporuka, držim fige da mogu normalno ulaziti u školu – kazao je Jakšić.

Prvašića je ove godine za jedan više nego lani, a gradonačelnik je poseban apel uputio sudionicima u prometu, zamolio ih da pripaze, smanje nervozu za volanom i pomognu djeci da prebrode ulazak u školske klupe.

Jakšić je kratko podsjetio na ulaganja u ljetnoj pauzi u školsku infrastrukturu.

Mimo većih investicija za praznika je uloženo dodatnih 700 tisuća kuna, negdje se maljalo, brusio parket, poboljšavao namještaj. Najveća investicija bila je u Podravskom suncu, u krovne prozore i kuhinju te Područnoj školi Starigrad gdje je riješen problem nadstrešnice i pristupne rampe za invalide. Podsjetio je gradonačelnik i na dvije velike investicije odrađene unazad dvije godine energetsku obnovu škole Braće Radić i izgradnju dvorane Vinko Zember koja će od jeseni napokon primiti one zbog kojih je napravljena.

– Nije sve u ulaganju u infrastrukturu, ljeto je iskorišteno za pripremu potrebnih dokumenata za besplatne radne bilježnice, za što je osigurano 100 tisuća eura. Puno nam znači da imamo financijsku snagu da možemo roditeljima olakšati povratak u školske klupe – kazao je Jakšić.

Projekt Veselo u školu nastavak je lijepe tradicije u sklopu koje će biti podijeljeno 42 tisuće bilježnica, a ove su godine za njihov dizajn zahvalni umjetnici Iva Bolfek, Andreja Živko i Zvonimir Haramija Hans koji su im svojim radovima dali novu vizuru, veselje i šarm.

Jakšić je kazao kako ga veseli ulaganje u obrazovanje koje mora biti proaktivno, jer  ukoliko to nije, ako nije inovativno i ne zadovoljava potrebe gospodarstva, ne bi imalo smisla za budući razvoj Koprivnice, Županije i Hrvatske.

– Zahvaljujući ovim ljudima, imamo to snažno gospodarstvo u Koprivnici, kao grad smo 18 po veličini, ali po snazi gospodarstva uvijek u top 10. Po zadnjim službenim podacima o broju radnih mjesta šesti smo grad u Hrvatskoj po broju radnih mjesta na 1000 stanovnika, a to dugujemo vama partnerima na brojnim projektima – poručio je Jakšić.

Ispred partnera i sponzora obratila se Vesna Višnić iz Podravke i Belupa, poručila da su uvijek spremni i zadovoljni sudjelovati u projektima koji se tiču djece i mladih te svima poželjela zdravi i uspješnu školsku godinu.

Ravnateljica OŠ Đuro Ester Sanja Prelogović zahvalila je svima na brizi i razumijevanju koje pokazuju godinama unatrag za potrebe roditelja i učenika.

–  Današnji popis sponzora je impresivan za sve nas ravnatelje i govori koliko naša sredina misli o nama. Hvala vam. Osjećamo se kao ravnatelji ugodno, dobro i ponosno jer imamo tako krasne ljude sponzore. Kad god vam se obratimo mi ravnatelji u ime učenika i roditelja nam se odazivate i to je veliko bogatstvo i osjećamo da mi u Koprivnici imamo predivne ljude, predivno zajedništvo i samo tako možemo ići naprijed. Radne bilježnice koje je osigurao Grad i ove bilježnice bit će veliko olakšanje našim roditeljima – poručila je ravnateljica Prelogović.

Ovogodišnji partneri u kupnji bilježnica su: Podravka, Radnik, GKP Komunalac,
Koprivničke vode, Koming, Podravska banka, OTP banka, Belupo, Hartmann, Tehnix, Vemo Trade i Pro-Ping.