RADNIK I BORAC

Sve je spremno za finale Županijskog kupa! Andrašić: Imamo šansu, Kemenović: Pehar bi se trebao vratiti u Križevce

Utakmica počinje u 18 sati na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš. Igra se bez gledatelja.

17:30h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Jedan dan dijeli nas od finala Županijskog kupa! Na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš sutra će, u 18 sati – nažalost, bez gledatelja – istrčati igrači križevačkog Radnika i imbriovečkog Borca. Podsjetimo, Križevčani su u polufinalu izbacili Tehničar, a Imbriovčani Ferdinandovac. Obje utakmice odlučene su raspucavanjem s bijele točke.

Na jednoj klupi Apaša bit će Zlatko Andrašić, strateg Borca, prvaka Prve ŽNL.

– Sigurno smo potrošeni. Križevci su odmarali cijelu ekipu (protiv Poleta u 4. kolu lige za prvaka Treće HNL Sjever, op. a.), nadam se da im to neće pomoći. U takvoj, jednoj utakmici, finalu, igrači daju i više od maksimuma. Imamo šansu, 90 minuta je pred nama. Dat ćemo sve od sebe, pa kako bude, bit će – rekao nam je trener Andrašić.

Na drugoj klupi Apaša bit će Dražen Kemenović, strateg Radnika, trećeplasiranog sastava lige za prvaka Treće HNL Sjever.

– Očekujemo tvrdu i tešku utakmicu, obje ekipe imaju kvalitetne igrače, bez obzira na to u kojim smo ligama. Oni su ranjeni ozljedama, mi smo ranjeni ozljedama. No, one nisu bitne, ipak je to finale – kaže Kemenović.

Međutim, status favorita svakako pripada prigorskome sastavu.

– Nakon 2008. godine taj bi se pehar trebao vratiti u Križevce. Poraz protiv Poleta bio je posvećen Kupu. Pokušali smo vratiti neke igrače ususret finalu, međutim puno je njih ranjeno. Svi koji igraju bit će spremni – siguran je Kemenović, razočaran što utakmici neće prisustvovati publika.