Borba za prava

Sve škole u Hrvatskoj su u štrajku, u našoj županiji već od sutra drukčija situacija

Jučer su sindikati su tražili povećanja koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto, no Vlada im to nije ponudila.

13:00h
0
Brojni učenici danas su zbog štrajka pušteni svojim kućama // Foto: Zvonimir Markač
Ilustracija

Danas je počeo štrajk u školama diljem Hrvatske. Nakon jučerašnjih neuspješnih pregovora sindikata s Vladom, prosvjetni djelatnici odlučili su tražiti svoja prava štrajkom u svim školama u Hrvatskoj, no nakon današnjeg dana štrajkat će se cirkularno, svakoga dana u nekoliko županija.

Kakva je situacija u koprivničkim školama, pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

– Sve osnovne škole, kojima je Grad Koprivnica osnivač, danas su u štrajku. U većini škola organiziran je primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada s učenicima, kojih je došao manji broj u škole. Za sve učenike koji su došli bit će osiguran i topli obrok i prijevoz, kako u prijepodnevnoj, tako i u popodnevnoj smjeni. Sutra će se nastava odvijati po redovnom programu – rekla je pročelnica Mlinarić.

Podsjetimo, slična situacija je i u srednjim školama, gdje većina nastavnika ne radi. Kako doznajemo, u Gimnaziji Fran Galović učenici su pušteni kući, dok se u Srednjoj školi Koprivnica i Obrtničkoj školi nastava održava sukladno mogućnostima.

Jučer su sindikati su tražili povećanja koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto, no Vlada im to nije ponudila, već im je ponudila povećanje dodatka od 2 posto od listopada i 2 posto od lipnja sljedeće godine, što sindikati nisu prihvatili.

čitam...
Loading...