15.7 C
Koprivnica
Subota, 23. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Koprivnica obilježila rođendan
S

Ne propustite

081104-dangrada-mRazvijenost, kvaliteta, znanje, sposobnost, vizija i slične izjave obilježile su svečanu sjednicu koprivničkog Gradskog vijeća, koja je održana u Domoljubu u povodu 15 godina Grada Koprivnice. Gradonačelnik Zvonimir Mršić je izdvojio da je podravska metropola zbog napretka u gospodarstvu, kulturi, sportu i na drugim područjima postala primjer ostatku Hrvatske kako poboljšati ukupnu kvalitetu življenja. Za takvo mišljenje osnovu nalazi u stavu gradske uprave da za razliku od većine gradova ne uvodi prirez i tako znatno poboljša standard Koprivničanaca:

– Više od 100 milijuna nije ušlo u proračun grada, nego je ostalo u džepovima građana, a da smo uveli prirez kao mnogi drugi gradovi situacija bi bila obratna. Pa ipak, Koprivnica je veliko gradilište, a proračun raste iz godine u godinu i u 2008. iznosi čak 250 milijuna kuna.

Mršić je naglasio da je u nekoliko posljednjih godina vrijednost gradske imovine porasla sa 200 milijuna na više od milijardu kuna, a od prošlog rođendana Koprivnice do danas najviše je, oko 75 milijuna kuna, uloženo u obnovu njezine komunalne infrastrukture i cesta. U Koprivnici živi 33 tisuće i 400 stanovnika, što je 2500 više nego prilikom posljednjeg popisa stanovništva, istaknuo je Mršić i dodao da je ove godine samo za, primjerice, obnovu dva vrtića izdvojeno 2,5 milijuna kuna. Grad realizira još nekoliko projekata povećanja kvalitete življenja i obrazovanja djece i mladih, no nužno je da se u njih uključi država, naglasio je gradonačelnik i u svojoj maniri kritizirao Zagreb:

– Većina će se složiti da previše novca završava u državnom proračunu i da moramo moliti da se nešto našim novcem nešto izgradi u Koprivnici. Najveća prepreka daljnjem razvoju poduzetništva je prometna izoliranost, iako smo s ove pozornice nekoliko puta slušali kako će sljedećeg proljeća početi izgradnja brze ceste i drugog kolosjeka pruge. Prolaze proljeća i druga godišnja doba, ništa se ne događa i s pravom se pitamo kad će već jednom to proljeće – naglasio je koprivnički gradonačelnik.

Osvrnuo se Mršić i na kritike projekta formiranja koprivničkog sveučilišta Žarko Dolinar, rekavši da za njih nema osnove zbog posljednjih događanja vezanih uz taj projekt:

– U kojoj je mjeri projekt koprivničkog sveučilišta Žarko Dolinar „pao na plodno tlo” najbolje govori pismo 25 sveučilišnih profesora, znanstvenih i savjetnika stručnjaka koje sam jučer dobio i u kojem stoji da su više nego spremni sudjelovati u realizaciji projekta koprivničkog sveučilišta.

Dodijeljena gradska priznanja

Na svečanoj sjednici Vijeća grada Koprivnice Josipu Fluksiju uručena je Nagrada grada za životno djelo, a kipar je naglasio da mu je to najveća moguća čast koju je u životu mogao dobiti.

– Rođen sam u Miklinovcu i kao mali dječak u igri sam rezbario figurice iz drveta i modelirao ih iz podravskog blata, ali ni u najsmjelijim snovima nisam mogao pretpostaviti da će se ovo dogoditi – rekao je Josip Fluksi.

Iako već dva desetljeća živi u Zagrebu, u Koprivnici su mnogi Fluksijevi radovi, primjerice vrata Pivnice, kip Buđenje u Gradskom parku, Pevec na meteorološkom stupu, skulptura bake Mariške u Domu za starije i nemoćne osobe, tu su i brojni portreti sugrađana, obnovljeni spomenici kulture…

– Ne postoji nagrada koja bi mi više značila od ove koju sam danas dobio, jer u svemu što sam radio bio sam nadahnut svojim zavičajem, koji mi je ovime rekao da me voli onoliko koliko i ja njega, rekao je Fluksi.

Osim u svoje, zahvalio je i u ime svih nagrađenih. A to su dobitnici Medalja grada: volonter Ratimir Ljubić, rukometašica Božica Palčić te Zdravko Jakupec, Ivan Prosenjak, Josip Kiš i Stanislav Fajdić, koji su više od stotinu puta darivali krv, dok su Plakete Grada Koprivnice dobili Društvo žena „Kamengrad”, KUD „Koprivnica”, Old timer klub „Biciklin” te tvrtke „Elin”, „Pikant Marketing” i arhitektonski ured „Studio Up”.

Izvor: www-radio-koprivnica.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

regionalna zvijezda

VELIKI SPEKTAKL U Koprivnicu dolazi Stari lav, miljenik žena Željko Samardžić, ne propustite njegove vječne hitove!

Veliki spektakl starog lava očekuje vas u Koprivnici u subotu, 9. prosinca, u dvorani Srednje škole. Prvi puta u Koprivnicu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti