Svečana sjednica Gradskog vijeća

17:10h
0
Dobitnici priznanja / Foto: Zoran Stupar

U Domoljubu je danas, povodom 655. rođendana grada Koprivnice, održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Sjednicu su naizmjence “vodili” predsjednik Gradskog vijeća, Zoran Gošek i voditeljica Davorka Draganić, a najviše pozornosti izazvao je dolazak predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića.

Gradonačelnik Mršić izvijestio je prisutne o napravljenom u protekloj godini. Naglasio je da su se u Koprivnici u vrijeme krize pokrenuli veliki projekti jer se Grad vodio načelom “Nismo toliko bogati da bi kupovali jeftino”. Očekivano, spomenuo je izgradnju Šparne hiže i vrtića Crvenkapice kao najbolje projekte napravljene ove godine. Što se sveučilišnog Kampusa tiče, vrijedno je spomenuti da je jedan kurikulum dovršen, a drugi pred dovršenjem. Podsjetimo, radi se o kurikulumima vezanim za studije ambalaže i web tehnologija.

Predsjednik Josipović Koprivnicu je okarakterizirao kao prekrasan srednjeeuropski grad. U nekoliko navrata tijekom govora spominjao je rad: “Hrvatska je u gospodarskim problemima. Možemo govoriti o raznim razlozima zbog kojih je to tako. Međutim, kakve god reforme provodili, one neće imati uspjeha ako ne budu temeljene na kultu rada, na poštivanju rada, na poštivanju onih koji rade.” Skori ulazak u EU nazvao je velikom prilikom, ali i upozorio: “Oni koji misle da je EU kasica prasica iz koje će netko uzeti novac i tako zamijeniti svoj rad, vara se.”

Mršić u obraćanju prisutnima / Foto: Zoran StuparNa sjednici, kao i svake godine, nagrađeni su naši zaslužni sugrađani. Tako je ovogodišnju nagradu za životno djelo za sveukupni doprinos kulturi i afirmaciji Koprivnice dobio Ivan Haramija Hans.  Najtrofejniji autor u povijesti hrvatske karikature tijekom karijere napravio je oko 12.000 karikatura, priredio 18 samostalnih izložbi te izdao 5 knjiga karikatura.  Medalje Grada Koprivnice dobili su Goran Šafarek, Antun Drakšić, Jasna Kraljić-Cmrk, Željko Sokač, Krešo Kadija i Ivan Blažek.

čitam...