PU Koprivničko - Križevačka

Svečano obilježen Dan policije

10:00h
0
Govor načelnika Marijana Kirina // Foto: PU Koprivničko - križevačka

Na dan Svetog Mihovila 29. rujna tradicionalno je obilježen Dan policije i u policijskoj upravi Koprivničko – križevačkoj.

Program je počeo polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Križu života na Gradskom groblju Koprivnica  u spomen na pripadnike Policijske uprave i sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu. Ovom prilikom prisjetili su se dragih kolega i izrazili im veliku zahvalnost za najveću žrtvu koju su dali za obranu slobode i samostalnosti naše domovine.

Nakon polaganja vijenca u kapelici Sv. Florijana u Koprivnici služena je Sveta misa za poginule i preminule policijske službenike. Misno slavlje predslavio je policijski kapelan vlč. Ozren Bizek, a nazočio je veći broj obitelji poginulih, predstavnika lokalne zajednice, policijskih službenika i zaposlenika svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave.

Svečana misa // Foto: PU Koprivničko - križevačka
Svečana misa // Foto: PU Koprivničko – križevačka

Dan policije obilježen je i dobrovoljnim darivanjem krvi svih zaposlenika Policijske uprave i sportskim natjecanjem ustrojstvenih jedinica u streljaštvu. Prvo mjesto ekipno osvojio je Operativno komunikacijski centar policije, drugo mjesto – Služba policije i treće mjesto – Ured načelnika. Pojedinačno najbolji je bio policijski službenik Marinko Petreković.

Program obilježavanja dana policije završava danas, 29. rujna, Danom otvorenih vrata u Policijskoj upravi i Policijskim postajama.

čitam...