županijsko vijeće

Švegović oštro reagirao na izvješće o poslovanju Piškornice: Tražim stručnjake, tribinu za Podravce i novu studiju

A nije zadovoljan ni načelnik općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović koji se na službenim stranicama općine detaljno očitovao.

17:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Županijsko vijeće i inače je mjesto burnih raspravljanja, a jučer je tema rada Piškornice bila najzanimljivija.

Naime, direktor Piškornice Mladen Ružman objasnio je kako je studija izvedivosti spremna.

– Ne bih ulazio u detalje. U prošloj godini RCGO i svi naši partneri koncentrirani su se na studiju izvedivosti. Ona je sada u redu. Tehnologija koja je bila pitanje, sada je prihvatljiva. Sve će biti bez štetnog i negativnog utjecaja zraka. Neće biti kao na Marišćini i Kaštijunu. Ta tehnologija omogućuje nam da ni malo smeća nije štetno za vodu i zrak. Studija izvedivosti je spremna – naglasio je Ružman.

No, vijećnici nisu bili zadovoljni i obasipali su ga brojnim pitanjima. A nije zadovoljan ni načelnik općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović koji se na službenim stranicama općine detaljno očitovao.

– Znaju oni lijepo pričati o izvještaju o radu i financijama. Ono što ja želim i mještani općine je da se sve transparentno prikaže Podravcima. Kažu da su promijenili tehnologiju, a nisu proveli studiju. Sve je to mrtvo slovo na papiru. Tražim tribinu i stručnjake koje će sve objasniti. Ljudi iz Piškornice za to nisu kompetentni – rekao nam je Švegović.

Stanovnici Općine Koprivnički Ivanec ne moraju prihvatiti makijavelističke metode koje su sada aktualne i iznimno intenzivne u nametanju projekta RCGO Piškornica, dodaje.

čitam...
Loading...