6000 pjesama

Svestrana pjevačica Marica Hasan proslavila 80. rođendan, gost iznenađenja bio je Janči s posebnim poklonom

Dosad je napisala preko 6000 pjesama. Posljednjih nekoliko godina, gospođa Marica Hasan bavi se i unikatnim ručnim radom.

08:59h
0
Foto: djurdjevac.hr

Pjevačicu Maricu Hasan na njezinoj proslavi 80. rođendana svojim dolaskom iznenadio je gradonačelnik Hrvoje Janči koji joj je čestitao na ovoj okrugloj obljetnici, ali i na njezinom dugogodišnjem radu i stvaralaštvu te joj je poklonio prigodan poklon.


Gospođi Marica Hasan rođena je u Đurđevcu, 20. rujna 1939. godine. Još kao dijete željela je postati pjevačicom. To joj se ostvarilo 1959. godine kada je pobijedila na festivalu pjevača amatera Mikrofon je vaš u Đurđevcu, u duetu s bratom Franjom. Godine 1968. s glazbenim ansamblom Braća Gašparići snimila je prvu gramofonsku ploču. Drugu ploču snimili su 1969. godine. Osim kao pjevačica sudjelovala je na pločama i kao autor glazbe i tekstova.

Prvu samostalnu ploču Marica Hasan snimila je 1973. godine pjevajući podravske narodne pjesme. U međuvremenu je nastupala na raznim kulturno-umjetničkim i zabavnim priredbama i televizijskim emisijama. Osim pjevanja, okušala se i u poetskom stvaralaštvu. Dosad je napisala preko 6000 pjesama. Posljednjih nekoliko godina, gospođa Marica Hasan bavi se i unikatnim ručnim radom.

I danas još uvijek aktivno radi i nastupa. Iza nje je više od 50 godina javnog djelovanja. Gospođa Marica Hasan dala je i daje veliki doprinos očuvanju zavičajne glazbene i govorne baštine, posvetivši tome cijeli svoj život, te je stoga dobila i gradsko Javno priznanje Nagrada za životno djelo.

Povodom svojeg rođendana napisala je i pjesmu, a jedan od stihova glasi:

Prijatelji moji dragi

danas je poseban dan,

drago mi je da ste došli

na moj ovaj rođendan.

čitam...