Radni sastanak u općini

Sveti Ivan Žabno rješava problem vodoopskrbe vodotornjem i cjevovodom, Davor Vukmirić: Vrata Hrvatskih voda su otvorena svima, a posebno cijenimo proaktivnost načelnika

Ovim radnim sastankom započinjemo novu eru aktivnosti i odnosa u sektoru vodoopskrbe i zaštite voda, za koje smatramo da trebaju biti drugačiji nego do sada, rekao je Darko Koren.

16:30h
0

U prostorijama općine Sveti Ivan Žabno održan je sastanak koji bi trebao usmjeriti situaciji s vodoopskrbom na tom području nabolje, i to izgradnjom vodotornja i cjevovoda.

O tome su razgovarali načelnik općine Nenad Bošnjak, koprivničko-križevački župan Darko Koren, saborski zastupnik Branko Hrg, zamjenik direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić i direktor Komunalnog poduzeća Križevci Goran Gregurek, kao i njihovi suradnici.

Načelnik Bošnjak je zadovoljan sastankom te je istaknuo koji je glavni problem općine, za koji vjeruje da će se suradnjom i riješiti.

– Gravitacijsko područje općine nalazi se u takvoj poziciji da je bez vodotornja nemoguće napojiti sva mjesta. Očekujemo potporu Hrvatskih voda i Županije pa smo i gospodinu Vukmiriću danas iznijeli svoj problem, kako bi nam on pokazao mogućnosti s kojima možemo dovesti stanje u red – rekao je načelnik.

Foto: Petra Slavečki

Današnji radni sastanak samo je početak niza aktivnosti usmjerenih prema rješavanju problematike vodoopskrbe, naglasio je župan, a već je dogovoren idući sastanak kojim bi se sve trebalo proširiti na područje cijele županije.

– Ovim radnim sastankom započinjemo novu eru aktivnosti i odnosa u sektoru vodoopskrbe i zaštite voda, za koje smatramo da trebaju biti drugačiji nego do sada. To dokazuje i gospodin Vukmirić svojim angažmanom otkad je postavljen na svoju poziciju, na terenu se iz prve ruke upoznaje sa svom problematikom, a zatim ju i rješava. Vjerujem da će se problemi rješavati i bolje nego do sada zahvaljujući takvom proaktivnom pristupu. Drago mi je da smo već prvog radnog dana u novoj godini ovdje, u općini koja je prostorno najveća u županiji, a infrastruktura je ogroman problem. Nismo još riješili probleme, ali dogovorili smo još jedan sastanak već u ovom mjesecu oko problematike vodoopskrbe na prostoru cijele županije. Općina Sveti Ivan Žabno i dosad je uživala potporu Županije za neke svoje projekte i vjerujem da ćemo uz suradnju Hrvatskih voda zasad kratkoročno riješiti i ovu situaciju, a do 2021. završiti taj ciklus ulaganja – najavio je župan Koren.

Foto: Petra Slavečki

Davor Vukmirić pohvalio je inicijativu načelnika Bošnjaka te je pozvao i druge da se ugledaju u općinu Sveti Ivan Žabno kao u primjer aktivnog pristupa rješavanju vlastitih poteškoća.

– Čestitam načelniku Bošnjaka što je sazvao ovaj sastanak, izuzetno poštujem proaktivnost, ne favorizirajući nikoga. Problematika je rješiva i ovdje jamčim da ćemo u funkciju staviti svu našu operativu kako bi riješili problem vodotornja i cjevovoda koji nedostaje. Pozivam i sve ostale kako bismo napravili ozbiljan plan i program u suradnji s Hrvatskim vodama. U Komunalnom poduzeću sada imamo i partnera na ovom području. Vrata Hrvatskih voda su otvorena, stojimo na usluzi građanima, ali proaktivnost i međusobno uvažavanje je nešto što ćemo posebno cijeniti – rekao je zamjenik direktora te je pohvalio inicijativu i Gorana Gregureka i Branka Hrga, koji usmjeravaju svoju aktivnost prema rješavanju problema prigorskog područja.

čitam...