SITUACIJA NIJE DRAMATIČNA

Sveučilište Sjever broji 20 studenata pozitivnih na koronu, Tomiša: Nemamo žarišta, kod nas su mjere dosta rigorozne

Zaštitari su na ulazu, maske su obavezne kao i dezinficiranje. Dvaput dnevno dezinficira se cijela zgrada, od 7 do 8 sati prvi put, a drugi od 14 do 15 sati. Tako ćemo nastaviti do daljnjega, potvrdio je prorektor koprivničkog sveučilišnog centra.

13:19h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs na današnjoj konferenciji za medije nacionalnog Stožera civilne zaštite kazao je kako situacija na hrvatskim sveučilištima u kontekstu broja oboljelih od koronavirusa nije dramatična.

– Po novim podacima s hrvatskih sveučilišta, situacija među studentima i zaposlenima relativno je dobra. Ali, u slučaju zahtjeva, sva su sveučilišta spremna na potpuni prelazak na online nastavu. Djelomično se već sad primjenjuje hibridan sustav – kazao je, između ostaloga, Fuchs.

Naveo je brojke oboljelih po sveučilištima, otkrivši kako na Sveučilištu Sjever, koje djeluje u Koprivnici i Varaždinu, ima 20 oboljelih studenata.

Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša objasnio je kako se vodi ukupna evidencija zbog čega nema točne podatke za Koprivnicu. Bilo kako bilo, brojka nije velika.

Foto: Matija Gudlin
Mario Tomiša // Foto: Matija Gudlin

– Nemamo žarišta, ti su studenti kod kuće. Nastava se prema hibridnome planu normalno odvija – dio kontaktno, a dio online. Što je nužno održavati kontaktno, odvija se tako. Svaki student, otprilike, ima dva dana nastavu na sveučilištu. Situacija je u Koprivnici vrlo zadovoljavajuća – objasnio je Tomiša, dodavši kako među zaposlenicima nema oboljelih te nastavivši.

– Kod nas su mjere dosta rigorozne. Zaštitari su na ulazu, maske su obavezne kao i dezinficiranje. Dvaput dnevno dezinficira se cijela zgrada, od 7 do 8 sati prvi put, a drugi od 14 do 15 sati. Tako ćemo nastaviti do daljnjega – potvrdio je prorektor.