FOTO Sveukupni pozitivni dojmovi iz Zaječara

19:23h
0
110113-zajecar

Koprivničke rukometašice u četvrtak rano ujutro nakon devetsatnog putovanja autobusom od Zaječara do Koprivnice stigle su u Koprivnicu. Trener Hrupec nije imao milosti: za poslije podne zakazao je trening razgibavanja.

Dojmovi iz Zaječara su pozitivni. S sportskom smislu Hrupec je profitirao, jer je i s desetkovanom ekipom ostvario rezultat. Pobjeda od 25:29 na gostovanju podigla je Podravku Vegetu za jedno mjesto u Regionalnoj ligi i sada je druga. Podsjetimo: na kraju dva kruga igra se Final Four.

Nakon utakmice u srijedu održana je konferencija za novinstvo, na kojoj su se domaćini gosti međusobno iskomplimentirali.

Golmanica Podravke Vegete Marta Žderić: Bolje smo u ovom trenutku

Marta Žderić sjajno je branila, pa je trener odredio da se pojavi na presici nakon utakmice:

– Zahvaljujem domaćinu što su nas pratili i dobro primili. Što se tiče utakmice, ekipa Zaječara stvarno je pružila dobar otpor, ali mislim da smo u ovom trenutku bolja ekipa, što se na kraju pokazalo. Drago mi je da smo pobijedili, zato što nam je to prva prava utakmica poslije Europskog prvenstva.

Trener Podravke Vegete Neven Hrupec: Zamjene za bolesne igračice igrale korektno

Neven Hrupec bio je zadovoljan nakon utakmice, a kako i ne bi, u dva nastupa s europskim ekipama (Krim je u Ligi prvakinja, Zaječar u Kupu EHF-a) ostvario je pobjede na gostovanju. Bio je pun hvale za domaćina, što doista nije pretjerano, jer je u svim dijelovima boravka u Zaječaru sve funkcioniralo – besprijekorno:

– Zahvaljujem našim ljubaznim domaćinima na sveukupnom prihvatu i vrlo dobrim uvjetima, na prekrasnom ambijentu u dvorani i na vrlo dobroj igri. Jednako tako čestitam svojim djevojkama na pobjedi. Mi smo u pripremnom ciklusu, odigrali smo jednu utakmicu u Ljubljani s Krimom, gdje smo isto ostvarili pobjedu. Imamo dosta igračica koje su ovoga časa bolesne, koje nismo mogli cijelo vrijeme koristiti, malo smo u problemu zbog viroza i temperatura. Djevojke koje su ih zamijenile odradile su to dosta korektno. Zato čestitam svojim djevojkama, a ekipi Zaječara želim puno sreće u domaćem prvenstvu, a pogotovo u eruopskim natjecanjima.

Golmanica Zaječara Slađana Đerić: Više smo griješile

Reprezentativka Srbije, golmanica Slađana Đerić, branila je u Radničkom Jugopetrolu, Knjazu Milošu i Cornexi Alcoi i ovo joj je deseta klupska sezona u europskim natjecanjima.

– Prvo čestitam gostujućoj ekipi na pobjedi. Mislim da smo pružile dobar otpor. Tokom cijele utakmice imale smo mnogo grešaka. Rezultat je bio izjednačen, ali zahvaljujući tome što smo napravile više grešaka, što u obrani, što u napadu, rezultiralo je time da je na kraju ekipa Podravke pobijedila.

Trener Zaječara Duško Milić: Da bi se dobila Podravka, mora se dati mnogo više

Izbornik ženske reprezentacije Srbije Duško Milić vodi Zaječar samo u europskim utakmicama i Regionalnoj ligi. Često je pratio Podravkine utakmice na gostovanjima u Crnoj Gori, a Zaječar je odigrao i jednu pripremnu utakmicu ljeti u Koprivnici:

– Čestitam Podravki na pobjedi i na korektnoj i fer igri, bez obzira što mislim da smo odigrali zajedno jednu onako, da tako kažem, pravu prvenstvenu utakmicu, što nam je i te kako potrebno. Isto kao i Podravki. Mi smo ovdje u situaciji da nam je liga slaba, pa igramo s lošijim protivnicima. Da bi se dobila ekipa kao što je Podravka, koja je svima poznata kao jedna od najozbiljnijih ekipa s ovih prostora, kad to kažem mislim na bivšu državu, dakle, da bi se takva ekipa dobila mora se dati mnogo više. Ne smije se promašiti toliko lopti, toliko zicera, jer Podravka sve to zna i te kako dobro kazniti. To je ekipa koja igra dobar i lijep rukomet, kvalitetan, bez obzira na nekoliko igračica koje im nisu bile potpuno spremne. Nama se ispostavilo na kraju da smo, posebno s krilnih pozicija, imali problema, a ne bih time umanjio učinak ove djevojčice ovdje (Marte Žderić, op. a.), koja je fantastično odradila svoj posao. Prvo poluvrijeme, vidjeli ste, neriješeno, u drugom nam je ponestalo snage nakon 15-ak minuta, bez obzira na rotacije u sastavu, ali određeni broj igračica danas je puno podbacio, što je bio naš glavni problem. Želja, volja, ono što je bio moj zahtjev prema ekipi – tu ne mogu stvarno ništa zamjeriti. Promašaji su sastavni dio sporta, zato postoje ovako dobre golmanice, stative i prečke, sve su to normalne stvari. Žao mi je što nismo uspjeli, za nas bi bila velika stvar da smo dobili Podravku, ali mislim da smo ipak jedan veliki dio utakmice pružili dobar otpor, a njima još jedanput hvala na dobroj igri, na korektnoj igri i nadam se da ovo neće biti zadnja naša ovakva utakmica, nego da ćemo se još sastajati i gledati.

Slijedi ubrzani ritam

Podravka Vegeta odigrat će u subotu u 11,30 sati prijateljsku utakmicu sa Sesvetama Agroproteinkom, a idućeg tjedna tri europske utakmice, dvije Regionalne lige, Budućnost i Metalurg, jednu prijateljsku s Krimom, sve u Koprivnici. Prilika je to da i na domaćem terenu Podravka ima punu dvoranu.

Fotografije

Veliki album s utakmice s više od 120 slika možete vidjeti klikom na izvještaj s utakmice na www.rkzajecar.org.rs

{vsig}sport/rukomet/01-2011/podravka-zajecar{/vsig}

čitam...