Poslušajte novi singl Evačića

Svjetski dan autizma: Pjesma Zbog nas posvećena je njihovoj Sunčani (9)

16:30h
0
Gordana i Miroslav Evačić i njihova Sunčana danas u Dobro jutro Hrvatska // Screenshot HRT
Gordana i Miroslav Evačić i njihova Sunčana danas u Dobro jutro Hrvatska // Screenshot HRT

Zbog nas zvukom donosi najavljivanu promjenu, a opet predstavlja Miroslava i Gordanu u cjelini baš onako kako oni i jesu – glazbeni i ljubavni par.

“Očekujte neočekivano” riječi su kojima su Miroslav i Gordana Evačić, priznati koprivnički autori i multiinstrumentalisti, najavili izlazak svog novog glazbenog materijala – singla Zbog nas, koji je danas ugledao svjetlo dana.

– Zvukom i stihovima željeli smo dočarati nježnost, suptilnost, snagu, sve što ljubav nosi. Pjesma je posvećena našoj Sunčani (9), kao i svoj djeci s autizmom, a s ciljem podizanja svjesnosti o potrebama osoba s autizmom – rekla je o novome singlu Gordana Evačić.

Povodom Svjetskog dana autizma, koji se obilježava sutra, 2, travnja, singl je određeni period moguće poslušati u cjelosti.

On donosi zaokret u zvuku te je ujedno i njihovo prvo službeno izdanje pod okriljem diskografske kuće Universal Music Hrvatska.

– Pjesma Zbog nas nastala je iz našeg života i novog pristupa u glazbi. U glazbenom smislu zaželjeli smo se promjene, novog zvuka, drugačijeg stila. Inspiracija za nove pjesme, drugačije od prijašnjih Čardaš Blues albuma, postoji već neko vrijeme. No nije bilo lako odabrati kojom ćemo pjesmom iskoračiti u novu glazbenu etapu – ističe Gordana Evačić.

Njen životni i glazbeni partner Miroslav Evačić kaže da sama pjesma govori o ljubavi i svemu što ljubav nosi.

– Ljubav koja je više od emocije. Ljubav kao ono prirodno, tiho, nenametljivo, u sprezi s utrkom s vremenom, obavezama, bukom grada… Ljubav kao brižnost, kao postojanje – objašnjava Miroslav.

Svoj novi singl prestavili su danas i u emisiji HRT-a Dobro jutro Hrvatska.

Zbog nas zvukom donosi najavljivanu promjenu, a opet predstavlja Miroslava i Gordanu u cjelini baš onako kako oni i jesu – glazbeni i ljubavni par.

Priča Miroslava i Gordane traje već punih dvadeset godina. Brojna međunarodna priznanja i nagrade Porin stigli su kroz njihovo djelovanje u etno glazbi. Danas, kada su njihova djeca Eugen i Sunčana narasli, aktivno se vraćaju u svijet glazbe.

Uz standardnu objavu na digitalnim glazbenim platformama, biti određeni period dostupna za slušanje i na njihovoj službenoj Facebook stranici  https://www.facebook.com/MiroslavGordanaEvacic.

– To je donijelo cijeli jedan novi senzibilitet i sve to pretočilo se u ovu pjesmu o velikoj, postojanoj, bezuvjetnoj ljubavi – zaključili su Miroslav i Gordana.