Pokušaj ubojstva

‘Taj dan kad ga je tata spikal videl sam ga pred dućanom kak opet pije’

11:27h
0
Svađa oca i sina u obiteljskoj kući u Botinovcu umalo je završila tragično // Foto: ePodravina.hr
Svađa oca i sina u obiteljskoj kući u Botinovcu umalo je završila tragično // Foto: ePodravina.hr

Sin se s teškim ozljedama još uvijek nalazi u koprivničkoj bolnici. Na sreću, nisu opasne po život. Njegov otac, pak, trenutačno odmara u pritvoru u Varaždinu.

Iako manje-više svi u selu znaju da je riječ o ljudima sklonima alkoholu i obiteljskom nasilju, mali i mirni Botinovec kraj Koprivnice potresla je vijest da je prekjučerašnja svađa pijanog oca i sina kulminirala pikanjem nožem.

Iz njihove kuće često se znala čuti galama, a tako je bilo i u srijedu u večernjim satima. Zbog čega su se 40-godišnji sin i njegov otac (63) ovaj put točno “zakačili”, može se samo nagađati, ali s obzirom na to da je sin bio pod utjecajem alkohola od 2,07, a otac 1,53 promila, nekog prevelikog razloga za svađu možda im i nije trebalo. Ipak, očito je bilo jako žustro kada je “glava kuće” uzeo nož i svog sina ubo u trbuh.

– Čuo sam da oni ni nisu zvali policiju i Hitnu pomoć, nego da je sina u bolnicu odvezao njegov susjed. Policija je tek kasno navečer stigla u njihovu kuću – rekao nam je jedan od mještana.

Sin se s teškim ozljedama još uvijek nalazi u koprivničkoj bolnici. Na sreću, nisu opasne po život. Njegov otac, pak, s kaznenom prijavom za pokušaj ubojstva trenutačno odmara u pritvoru u Varaždinu. Tijekom današnjeg prijepodneva trebao je biti ispitan pred Županijskim državnim odvjetništvom.

– Kaj da vam velim, policija s njima stalno ima posla. Dečko je svaki dan pijan i doma radi probleme. Njegov otac je vrijedan čovjek, kao i njegova majka, ali i on često pije. Imaju nešto poljoprivrede i vinograd. Obojica su u mirovini, a majka jedina radi. Sin tek tu i tamo nekome pomaže u selu kaj si nekaj dodatno zaradi jer mu penzija nigdar ne traje dulje od par dana – rekao nam je jedan od susjeda.

Žrtva očeva napada navodno se već liječio od alkoholizma, ali nije se uspio i izliječiti.

– Ni jedno jutro ne prođe da ne spije malo rakije. I taj dan kad ga je tata spikal videl sam ga pred dućanom kak pije. Nije mi onda zgledal fest pijani, ali on nikad ni nije da bi se rušil. Fest je baždaren – rekao je jedan njegov poznanik.

Na kućnoj adresi u Botinovcu nikoga danas nismo zatekli, dvorištem mirno šetaju kokoši, ništa ne odaje da se ondje prije dva dana dogodio pokušaj ubojstva. Ipak, u policiji smo doznali da su tamo uistinu česti gosti zbog obiteljskog nasilja i alkoholizma, a dosad je uglavnom sin bio taj koji je stvarao probleme.