Monodrama

Tarik Filipović kao legendarni Ćiro dolazi u Domoljub, a mi imamo ulaznice za vas

Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva vidjet ćemo kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu.

13:00h
0

Predstava Ćiro u režiji Tarika Filipovića, 23. svibnja gostuje u koprivničkom Domoljubu.


Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice se prodaju u Domoljubu, Šarenom dućanu i Hotelu Podravina. Cijena ulaznice za balkon je 50 kuna, a za parket 60 kuna.

Tarik Filipović predstavlja novi autorski projekt, monodramu o životu Miroslava Ćire Blaževića pod nazivom Ćiro.

Nogomet, kao nijedan drugi sport, izaziva buru reakcija, o njemu se polemizira, obožava ga se i napada. Stadioni, navijanja, reprezentacije, svjetska, europska prvenstva, sve to toliko obilježava svakodnevicu da se ti važni datumi gotovo mogu upisivati u kalendar kao državni praznici.

Euforija je do vrhunca, stoga se tema ove monodrame nametnula sama. No, osim nogometa u širem smislu, ovdje je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osoba, karakter, jedna nogometna ikona, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda.

Što je Ćiro Blažević predstavljao za Tarika kroz njegovo sazrijevanje, kao čovjeka i kao strastvenog nogometnog navijača?

Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva vidjet ćemo kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu.

Osebujan i neponovljiv nogometni trener svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. čije rečenice citiraju dan danas, njegovo slavno “sine moj”  dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

U suradnji  s organizatorima predstave portal ePodravina poklanja tri ulaznice čitateljima. Kako bi sudjelovali u izvlačenju ispunite obrazac u prilogu.

 

čitam...