ČETVRTFINALE kupa

Tehničar favorit u Kunovcu koji ima svoje adute, Zrinski: Čast je s njima igrati, Sović: Naviknuti smo na naš status

Utakmica se igra u nedjelju, u 11 sati.

19:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Najavili smo prvu utakmicu četvrtfinala Županijskog kupa, onu imbriovečkog Borca i križevačkog Radnika. U drugoj će se sučeliti kunovečko Bratstvo Tehničar iz Cvetkovca. Oba su kluba – jedan član Prve ŽNL, a drugi Treće HNL Sjever – doživjela ozbiljne kadrovske promjene, igrači su dolazili i odlazili.

Trener Kunovčana Dejan Zrinski nije zadovoljan odrađenim pripremama. Razlog su, prvenstveno, ljetovanja, odnosno godišnji odmori igrača, kao što je često slučaj s amaterskim klubovima.

– Nismo napravili ni 50 posto planiranog – kaže Zrinski.

Uspjeli su odigrati tri utakmice. Šaroliki ishodi rezultat su otežanog okupljanja, pa su tako s 11-0 savladali Rudar Botinovec, međimursku Croatiju iz Orehovice 7-0, a u Vrbovcu su poraženi 11-1.

– Nažalost, ljetne su pripreme uvijek problematične, lakše je odraditi zimske – smatra Zrinski.

Strateg vjeruje kako će u preostala tri tjedna, kada se svi vrate s godišnjih odmora, izgraditi pravu klapu spremnu za osvajanje Prve ŽNL. No, prije toga moraju odraditi Kup. Pripalo im je prvo domaćinstvo, i to protiv Tehničara koji je, nastupajući u dva ranga višem natjecanju, očiti favorit.

– Nedostajat će nam četiri igrača, trojica prvotimaca. Tehničar je uvijek favorit, druga momčad županije iza Slaven Belupa. Stvorili su imidž, čast je s njima igrati. Sve pozitivno što ostvarimo je hvalevrijedno. Izgubimo li, nije strašno. Ali, u Kupu su iznenađenja uvijek moguća. Pokušat ćemo igrati, iznenaditi ih, dopuste li nam, nametnuti svoju igru. Nije tragedija izgubiti – zaključuje Zrinski.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Tehničar je tijekom priprema upisao četiri pobjede i jedan poraz

Trener Roman Sović vratio se na klupu Tehničara s kojim u Kupu želi daleko, do kraja. U četvrtome su tjednu priprema. Od pet pripremnih utakmica, četiri su zaključili pobjedom, i to protiv Osvita (3-1), Tomislava iz Drnja (0-2), Bukovčana (5-1) i Mladosti Prelog (0-5). Jedini poraz (1-2) nanijela im je selekcija Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije.

– Svaka trening utakmica pokazuje smjer u kojem momčad ide. Imamo mlade, potencijalne igrače. Kako se kaže, s njima uvijek ima više posla jer imaju oscilacije. Kada je u pitanju taktička disciplina u organizaciji igre, ponekad može doći do teškoća. No, to su momci priviknuti trenirati, koji su bili u visoko organiziranom nogometu jer dolaze iz Slaven Belupa. Vjerujem da će se brzo sjedniti s ekipom, kao i da će nam spoj mladosti i iskustva donijeti rezultat – nada se Sović.

Otkrio nam je kako Lovreka muči mišić, a Balaška mišić i koljeno. Međutim, napominje kako ih ima dovoljno te će u nedjelju na travnjak istrčati 100 posto spremni.

– Naviknuti smo na naš status, doživljava nas se kao jednu od boljih amaterskih momčadi. Moramo se s time nositi – zaključio je Sović.

Utakmica Bratstva i Tehničara igra se u nedjelju, u 11 sati, u Kunovcu.. Ostale parove čine legradski Graničar i Ferdinandovac te Mladost Kloštar Podravski i Tehnika-Koprivnica.

čitam...