TREĆA HNL SJEVER

Tehničar protiv posljednjeg Virja traži uvjerljivu pobjedu u borbi za naslov, Graničar gostuje u Križevcima

Mladost iz Ždralova trenutno je prva u ligi s 35 bodova, ali za vratom joj opasno pušu Polet s 32, križevački Radnik s 31 i Tehničar s 29 bodova.

13:24h
0
Foto: Jurica Karan
Alen Milek u dresu Tehničara iz Cvetkovca (bijeli) // Foto: Jurica Karan

Iako se u nadolazećem 18. kolu Treće HNL Sjever, koje je na rasporedu u subotu, neće međusobno susretati momčadi iz gornjeg dijela tablice, već će to biti susreti bolje plasiranih ekipa s gore plasiranima, dva susjedska derbija ipak ćemo gledati.

Bjelovar, trenutno osma ekipa lige s 21 bodom, putuje u goste Mladosti u obližnje Ždralove. Vodećim domaćinima za vratom s 32 boda puše drugi Polet iz Svetog Martina na Muri, koji će u goste u Viroviticu, pa će u susret ući bez kalkulacija. Za Bjelovarčane, pak, bojazni nema. Iako su se smjestili u donji dio tablice, od posljednje ekipe lige imaju čak 19 bodova više. Njihove bi ambicije, zapravo, bile poboljšati svoju poziciju jer, primjerice, od petog Rudara imaju samo šest bodova manje, ali i utakmicu manje. Motiva, dakle, u susjedskom derbiju neće nedostajati.

A ekipa koja 19 bodova kaska za Bjelovarom je Podravac iz Virja. Fenjaraš će na svojem terenu dočekati cvetkovečki Tehničar. Četvrti Cvetkovčani blizu su križevačkog Radnika, kojega su pobijedili u županijskom derbiju, pa Poletu i Ždralovima u borbi za naslov. Razlika u bodovima je mala, od Mladosti ih dijeli tek šest, pa će u Virje doći s ciljem da domaćinima postignu što više pogodaka.

Radniku za vikend, pak, opet slijedi jedan županijski dvoboj. Križevčani, koji drže treće mjesto s 31 bodom, dočekuju Graničar iz Đurđevca. Gosti su u opasnoj zoni, na pretposljednjem mjestu, ali imaju sedam bodova od zadnjeg Virja, što im ipak pruža kakvu-takvu sigurnost.

U ostalim će se utakmicama susresti varaždinski Varteks i Papuk Orahovica te Rudar iz Murskog Središća i ludbreška Podravina. Svi dvoboji igraju se od 16.30 sati.

Treća HNL Sjever, 18. kolo, subota 10. travnja, 16.30 sati:

Radnik Križevci – Graničar Đ

Varteks – Papuk

Rudar MS – Podravina

Mladost Ž – Bjelovar

Podravac V – Tehničar