TREĆA HNL SJEVER

Tehničar s vrha kreće u proljetni dio, Špikićevom sastavu na Stari breg dolazi Bjelovar: Svaku domaću idemo na pobjedu

U proljetnom dijelu Špikić neće surađivati s Marijom Sačerom, Juricom Poldrugačem, Antunom Šokecom i Robertom Bukovcem koji su napustili klub.

11:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Gotova je zimska pauza. Nogometno proljeće vraća se utakmicama 15. kola Treće HNL Sjever u sklopu kojega će Tehničar, u subotu u 15 sati, na Starom bregu u Cvetkovcu dočekati Bjelovar. Iza sastava trenera Velimira Špikića je gotovo mjesec i pol priprema tijekom kojih su odigrali šest prijateljskih utakmica. Slavili su nad Tomislavom iz Drnja (2-6), Mladosti iz Svete Marije (2-1), Dubravčanom (1-3), Bednjom (3-1) i virovskim Podravcem (1-6) te upisali poraz od Slaven Belupa II (2-1).

– Vrijeme nas je poslužilo, nije bilo prehladno. Pripremne utakmice nisu poput službenih, vidjet ćemo gdje smo – započeo je trener Špikić.

Inače, Špikić je na klupi podravskog trećeligaša u listopadu prošle godine naslijedio Romana Sovića.

– Potreban je period za upoznavanje, da vidim kako klub funkcionira. Koliko ih poznajem, dečki su stvarno dobri. Užitak je raditi, zadovoljan sam pristupom – govori Špikić.

Uzevši u obzir da su u 14 kola ugrabili 27 bodova – što ih postavlja na treću poziciju iza vodeće Mladosti iz Ždralova i Poleta iz Svetog Martina na Muri koji imaju osam, odnosno sedam bodova više – očito je kako je suradnja odlična. A u proljetnom dijelu Špikić neće surađivati s Marijom Sačerom, Juricom Poldrugačem, Antunom Šokecom i Robertom Bukovcem koji su napustili klub. S druge strane, nakon šest mjeseci pauze vratio se Matija Markušić, a tu je i David Kranclbinder kojega je manja operacija na neko vrijeme izbacila iz stroja.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Cilj nam je bio ući među prvih šest. To još nismo ostvarili, ipak je do kraja osam kola. U pitanju su nijanse. Bjelovar je, primjerice, bio ispred nas. No, imali su loš period, a mi dobar – rekao je trener čiju svlačionicu čini 19 igrača.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Gledajući tablicu, Tehničar s deset bodova prednosti ispred Bjelovarčana opravdano nosi status favorita, neovisno o tome što u sastavu možda zbog ozljeda neće biti Matea Kocijana i Mihaela Balaška. Međutim, Špikić stavlja nogu na kočnicu te govori kako je riječ o iskusnom klubu bogate tradicije koji je dug period proveo u drugom razredu hrvatskog nogometa.

– Svaku se utakmicu moramo dokazivati na terenu kako bismo podigli rejting. Želja je pobjeđivati, ali imperativ ne postoji. Želimo dati maksimum, našim gledateljima pokazati koliko vrijedimo te se zajedno veseliti. Svaku domaću idemo na pobjedu, vidjet ćemo koliko će nam to protivnici dopuštati – zaključio je Špikić.

Podsjetimo, đurđevački Graničar bijeg sa začelja započinje na teškom gostovanju u Ždralovima, o čemu više možete pročitati ovdje. Ostali parovi 15. kola su Podravac i Podravina, Virovitica i Polet Sveti Martin na Muri, Orahovica i Varteks te Rudar i Radnik-Križevci.

Treća HNL Sjever, 15. kolo, subota, 15 sati

Podravac – Podravina
Tehničar – Bjelovar
Virovitica – Polet
Orahovica – Varteks
Rudar – Radnik-Križevci
Mladost – Graničar Đ

čitam...