CENTAR +

Tek što je zaključio jedan, koprivnički FUNK dobio je 1,6 milijuna kuna za novi projekt. Zapošljavat će, uređivati i organizirati odlične aktivnosti

Denis Košćak, koordinator u FUNK-u, otkrio nam je dio detalja o novome projektu.

17:00h
0
o
Foto: Forum udruga nezavisne kulture - FUNK Facebook

Savez udruga FUNK nedavnom je završnom konferencijom zaključio dvije godine dug period tijekom kojega su, u suradnji s Gradom Koprivnicom, provodili projekt naziva Centar izvan centra. 

Izrazili su tada nadu kako će uskoro imati priliku predstaviti novi projekt. To je vrijeme sada došlo. U sklopu programa Prostori sudjelovanja za nastavak razvoja društveno-kulturnog centra FUNK u koprivničkom Kampusu, jučerašnjim su potpisivanjem ugovora za novi, dvogodišnji projekt Centar + osigurali bespovratnih 1.648.240,75 kuna. Partner je, još jednom, Grad Koprivnica.

Denis Košćak, koordinator u FUNK-u, otkrio nam je dio detalja o novome projektu. Dio iznosa namijenjen je za adaptaciju i uređenje prostora, pri čemu je fokus na sanitarnom čvoru. Taj dio žele obaviti tijekom prvih šest mjeseci projekta, nakon čega će uslijediti 18 mjeseci dugo provođenje raznih programskih aktivnosti. Otprilike od svibnja sljedeće godine Koprivničanci i Koprivničanke, kao i drugi zainteresirani posjetitelji, moći će sudjelovati u raznim radionicama, kao što su one o filmu, učiti svirati glazbene instrumente ili, dakako, posjećivati koncerte. Također, u formatu manifestacije koja će trajati nekoliko dana, organizirat će konferenciju o nezavisnoj kulturi na koju će stići afirmirani gosti.

Odlično zvuči i činjenica o zapošljavanju. Naime, nekoliko osoba radit će na mjestima voditelja projekta, koordinatora aktivnosti i adaptacije prostora, kao i na poziciji tonca čiji će zadatak biti briga oko tehnike.

Denis Košćak na potpisivanju ugovora za novi projekt FUNK-a // Forum udruga nezavisne kulture – FUNK Facebook