Duplo jeftiniji od Stokke-a

Tekstilna tvrtka iz Pitomače izbacila krevetić koji raste s djetetom

12:00h
0
Zlatko Škrinjar i Helena Mikačić na sajmu u Poljskoj predstavljaju krevetić // Foto: ustupio Merkur

Prvo je kolijevka za bebe, zatim se razdvaja i postaje krevetić s vratima, a nakon djetetove treće godine može se kupiti podnica i madrac i kolijevka postaje krevet na kojem dijete može spavati do 12. godine – objašnjava Škrinjar.

Prije 20 godina krenuli su kao mala obiteljska tvrtka s troje zaposlenih. U proizvodnji dječje opreme preživjeli su sve izazove na tržištu tekstila te danas u Pitomači zapošljavaju 15 ljudi. Lani su imali prihod od tri milijuna kuna, a planiraju i nova ulaganja, povećanje prodaje i nova zapošljavanja.

Riječ je o pitomačkoj tvrtki Merkur, čiji je brend Mali anđeo orijentiran na odjeću za krštenje. Tvrtku vode brača Škrinjar, a njihov način poslovanja jedan je od pozitivnih primjera kako se probiti na zahtjevnom tržištu i pobijediti veliku konkurenciju.

Prije ni nepunih mjesec dana na tržište su izbacili njihov novi brendirani proizvod, dječji krevetić Evolvie, s kojim namjeravaju napraviti bum na domaćem, ali i inozemnom tržištu.

– Krevetić je u potpunosti hrvatski proizvod. Od ideje, do dizajna i proizvodnje – rekao nam je Zlatko Škrinjar, suvlasnik tvrtke Merkur.

Interes za krevetić iskazali su i naši rukometaši Denis Buntić i Manuel Štrlek // Foto: ustupio Merkur
Interes za krevetić iskazali su i rukometaši Denis Buntić i Manuel Štrlek // Foto: ustupio Merkur

U veljači su krevetić predstavili na sajmu u Poljskoj, gdje je izazvao veliko zanimanje inozemnih tvrtki, a interes su pokazali i naši rukometni reprezentativci.

Evolvie je dječji krevetić koji ‘raste’ zajedno s djetetom. Naime, krevetić je modularan te ima pet opcija korištenja.

– Prvo je kolijevka za bebe, zatim se razdvaja i postaje krevetić s vratima, a nakon djetetove treće godine može se kupiti podnica i madrac i kolijevka postaje krevet na kojem dijete može spavati do 12. godine – objašnjava Škrinjar.

Nakon toga, jednostavinm izmjenama može postati dvosjed, fotelja ili pak radni stol.

Sličan krevetić na našem tržištu Hrvatima je poznat pod norveškim brendom Stokke, no rijetki si ga mogu priuštiti, zbog cijene od oko 1000 eura.

Brend Mali anđeo temelji se na proizvodnji odjeće za krštenje // Foto: ustupio Merkur
Brend Mali anđeo temelji se na proizvodnji odjeće za krštenje // Foto: ustupio Merkur

Cijena krevetića Evolvie od masivnog drveta, koji za sada proizvode kooperanti u Pitomači, je i više nego dvostruko manja i iznosi oko 500 eura.

U Merkuru će uskoro krenuti i u vlastitu proizvodnju, jer su otvorili pilanu te se uz nova  ulaganja misle proširiti i na drvni sektor i zaposliti još ljudi.

– Već sada postoji velik interes za ovaj proizvod, a pregovaramo i s inozemnim tvrtkama te planiramo povećati izvoz – objašnjava Škrinjar.

Što se tiče proizvodnje tekstila, proizvodi se mogu pronaći u nekoliko dječjih trgovina u većim gradovima, a njihov glavni prodajni kanal je Internet.

– Online shop nas je spasio od posrtanja, a najbolja nam je reklama usmena predaja. Ljudi su stekli povjerenje u naš brend i sve više naručuju robu ravno na svoja vrata – kaže Škrinjar.

čitam...
Loading...