budućnost

Tena Megerle birala je između rukometa i plesa. Danas je najperspektivnija županijska rukometašica: Brza igra i zajedništvo donose rezultate

Mlada rukometašica ističe kako se brzo uklopila u Podravka Lino te kako u ekipi vlada obiteljska atmosfera. Brzo se sprijateljila sa suigračicama te se osjeća ugodno s njima.

19:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Podravka 2 Lino na nedavno održanoj Završnici Prvenstva Hrvatske za djevojčice rođene 2002. i mlađe osvojio je drugo mjesto. Uz četiri pobjede, jedan poraz i jedan neriješeni rezultat mlade rukometašice osvojile su drugo mjesto u grupi A i za protivnika u polufinalu dobile prvaka grupe B – ŽRK Split 2010.


U finalu su igrale protiv starije i iskusnije ekipe Sesveta koja je, u konačnici, i bila bolja. No naše cure su postigle velik uspjeh osvajanjem drugog mjesta. Dvije igračice Podravke 2 Lino, Tena Megerle i Ema Stručić izabrane su u najbolju sedmorku prvenstva.

Tena Megerle vanjska je igračica RK Podravke. Rukometom se bavi već sedam godina, a počela je trenirati na nagovor prijateljice, otkrile su klupske stranice.

– Od početka mi je bilo čudno jer sam prije toga trenirala ples te mi se rukomet činio pregrubim, no vrlo brzo sam ga zavoljela. Trenirala sam okružena prijateljicama, jednako kao i sada, pa sam se lakše opustila i proigrala – rekla je Tena koja je prve rukometne korake napravila u ŽRK Bjelovaru, a nakon što se tamo dokazala igrajući za starija godišta od svojeg stigla je u Podravku.

Foto: RK Podravka Vegeta

– Nakon gubitka utakmice o kojoj nam je ovisio prolazak na državnu završnicu, trenerica Zečević došla je do mene i naglasila da me želi u svojoj ekipi. Na taj se poziv nisam mogla oglušiti i nedugo nakon toga postala sam članica ovog predivnog kluba u kojem igram i sada – govori mlada rukometašica i ističe kako se brzo uklopila u Podravka Lino te kako u ekipi vlada obiteljska atmosfera. Brzo se sprijateljila sa suigračicama te se osjeća ugodno s njima.

– Najviše mi se sviđa brza igra koju igramo i naše zajedništvo na terenu koje donosi dobre rezultate i pobjede. Puno ljudi govori da rukomet nije sport za djevojke, no kod mene to izaziva dodatnu motivaciju da ga igram. Volim ga zbog brzine igre i kontakta koji je sastavni dio sporta – priča.

Foto: RK Podravka Vegeta

Tena je odabrana u najbolju sedmorku Završnice PH, a valja napomenuti kako je Tena 2004. godište odnosno dvije godine mlađa od ostatka rukometašica koje su se natjecale.

– Ova završnica puno mi znači. Biti izabran u najbolju sedmorku među starijim curama je velika čast. Vrlo sam ponosna i nadam se da ćemo ovakvu igru i borbenost pokazati i na drugim utakmicama koje slijede – rekla je za klupske stranice.

Osim ovog priznanja, Tena je ove godine bila nominirana za najperspektivniju sportašicu grada Koprivnice, najperspektivniju sportašicu Koprivničko-križevačke županije, a primila je nagradu za najperspektivniju sportašicu Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Foto: RK Podravka Vegeta

čitam...