Tesla Model X u prodaji do kraja godine

19:38h
0
Tesla Model X // Foto: www.auto-info.hr

Elon Musk, gazda Tesla Motorsa najavio je kako će isporuka prvih primjeraka Modela X početi u rujnu ili listopadu ove godine.


Dugo najavljivani i dugoočekivani Model X, crossover iz Tesle, do prvih će kupaca, čini se ipak do kraja ove godine, a ne tijekom iduće kako je bilo najavljivano nakon nekoliko odgoda. Ulaznu verziju Modela X pokretat će elektromotor snage 380 KS i 490 Nm okretnog momenta.

Srednju verziju pokretat će isti motor, no s većom autonomijom, dok će top ponudu činiti model s elektromotorom koji razvija snagu od 700 KS 930 Nm okretnog momenta, a od 0-100 km/h stiže za manje od četiri sekunde.

Autonomija će, ovisno o modelu biti između 360 i 480 kilometara, a za ulazni model, procjene su, biti će potrebno izdvojiti najmanje 90.000 USD.

Kako ističu u Tesla Motors-u, Model X bi svojim kupcima trebao ponuditi kombinaciju prostranosti i funkcionalnosti SUV-a sa sedam sjedala uz vrhunske performanse električnog automobila. Zanimljivo je kako će se vrata na Modelu X otvarati okomito. Početkom godine Tesla Motors imao je već oko dvadesetak tisuća narudžbi, a ta je brojka do danas sigurno i narasla.

Izvor: www.auto-info.hr 

čitam...