Električni automobil

Tesla razvija Model 3 dostupan širim masama

15:37h
0
Tesla Model S // Izvor: teslamotors.com
Tesla Model S // Izvor: teslamotors.com

Četvrto komercijalno vozilo iz tvornice Tesla automobila bit će dostupno za narudžbe od 31. ožujka ove godine.

Model 3 dio je dugoročnog plana Tesle da električna vozila približi širim masama. S cijenom od 35 tisuća dolara očekuju daleko veću prodaju, nego što je u slučaju ostala tri modela koji su rezervirani za kupce dubljih džepova.

Elon Musk, direktor Tesle, najavio je da će javnosti više detalja biti dostupno tijekom sljedećeg mjeseca. Izjavio je kako će prije narudžbi giga tvornica koju su osnovali zajedno s Panasonicom biti u punoj funkciji.

U toj tvornici bit će moguća masovna proizvodnja baterija za Model 3. Osim giga tvornice za proizvodnju baterija u planu je otvaranje 80 maloprodajnih lokacija i servisnih centara te 300 novih lokacija za brzo punjenje, za početak u SAD-u.

Vozilo će vjerojatno biti nešto manje od Modela S, a s jednim punjenjem baterija bit će ga moguće voziti preko 320 kilometara. Informacije o tome koje će sve tehnologije biti ugrađene u ovaj cjenovno pristupačniji model, bit će dostupne sljedeći mjesec. Isporuka naručenih automobila odvijat će se tijekom 2017. godine.