ak koprivnica

Tija Požgaj uvjerljivo prva na mitingu brzog hodanja, M. Vladušić, I. Vladušić i R. Begović trčali u društvu 10.000 trkača

Vrlo aktivan vikend je iza koprivničkih atletičara

10:16h
0
Foto: AK Koprivnica

Koprivnički atletičari proteklog su se vikenda ponovno rasprostranili širom Lijepe naše, pa i šire, kako bi promovirali ime kluba, ali i testirali svoje fizičke sposobnosti. Prvo je u subotu limačica Nika Tucković trčala kanjonom rijeke Cetine u Omišu i utrku na šest kilometara otrčala za malo više od 35 minuta, što je bilo dovoljno za 27. mjesto.

Dan kasnije puno uspješnija bila je u Zagrebu Tija Požgaj, koja je nastupila je na Race Walking Grand Prix mitingu. Ne samo da je nastupila, već je uvjerljivo osvojila prvo mjesto u kategoriji limačica na utrci od dva kilometra. Stazu je završila za 12 minuta i 10 sekundi. Ovo je ujedno bilo i zadnje kolo Race Walking Grand Prix mitinga na kojem su sudjelovali brzi hodači iz tri europske zemlje (Hrvatske, Slovenije i Italije), a Tija je sigurno osvojila ovo natjecanje brzih hodača u konkurenciji limačica.

Istog dana u Ljubljani se trčao 26. Ljubljanski maraton, koji je okupio više od 10.000 trkača iz 61 zemlje. Među njima su bili i Renato Begović i Marija Vladušić. Renato je dionicu od 42 kilometra istrčao za 3:11:35, a Marija za 4:24:43. Trčala je i Ivana Vladušić, bio joj je to prvi polumaraton, a dionicu dugu 21 kilometar prošla je za 2:32:02.

Foto: AK Koprivnica
Foto: AK Koprivnica
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW