Tijekom vikenda 17 vozača isključeno iz prometa

09:35h
0
Dražen Laljek, glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom vikenda, od 17. do 19. siječnja, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena te tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

– Okolnosti uslijed kojih je došlo do ovih prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina kretanja vozila, nepropisno kretanje kolnikom i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. Kod vozača koji je prouzročio prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama te kod dva vozača koji su prouzročili prometne nesreće s materijalnom štetom utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu – istaknuo je policijski glasnogovornik Dražen Laljek.

Dodao je i kako je utvrđen 81 prometni prekršaj, od čega 30 prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila, 16 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, šest nekorištenja sigurnosnih pojaseva, četiri upravljanja vozilima za koje je istekla važnost prometne dozvole, četiri nepropisna parkiranja i tri upravljanja tehnički neispravnim vozilima.

Tijekom vikenda je pak iz prometa isključeno 17 vozača i 10 vozila, dok je sukladno Zakonu o obveznom osiguranju u prometu sankcionirano šest prekršaja.

U posebnim prostorijama za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su četiri vozača. Uhićen je jedan vozač protiv kojeg je proveden žurni prekršajni postupak, u kojem je kažnjen novčanom kaznom i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 18. siječnja, u 21.50 sati u Ulici Stjepana Radića u Šemovcima, kada je 20-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,40 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva – doznajemo iz Policijske uprave.

Ovoga je vikenda najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa očitana u nedjelju, 19. siječnja, u 10.20 sati na Križevačkoj cesti u Koprivnici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 92 km na sat, iako je brzina ograničena na 50 km na sat.

čitam...