dovršetak istrage

TIJELO U ZAMRZIVAČU Smiljani Srnec pritvor produljen na još mjesec dana

Sud je žalbu uvažio i produljio joj pritvor za dodatnih 30 dana, ukupno dva mjeseca, tako da će u pritvoru ostati do 16. srpnja.

13:52h
0
Foto: eMedjimurje.hr

Županijski sud u Varaždinu produljio je istražni zatvor Smiljani Srnec (45), okrivljenoj da je ubila sestru Jasminu Dominić (23), čije je tijelo nakon 19 godina pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu.

Sud joj je 15. svibnja produljio pritvor na mjesec dana, na što je Županijsko državno odvjetništvo, kako doznajemo, uložilo žalbu uz argumente da u tom roku neće uspjeti dovršiti istragu jer im neće stići svi nalazi i mišljenja iz Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu. Sud je žalbu uvažio i produljio joj pritvor za dodatnih 30 dana, ukupno dva mjeseca, tako da će u pritvoru ostati do 16. srpnja.

– Istraga i dalje traje, no bit će svakako završena do tog termina – rekao nam je glasnogovornik ŽDO-a Darko Galić.

Podsjetimo, tužiteljstvo je u svibnju zatražilo da se pritvor produlji za tri mjeseca, do sredine kolovoza, no sutkinja Županijskog suda donijela je odluku o produljenju na samo mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, smatrajući da je to dovoljno vremena za završetak istrage. U međuvremenu su se pojavile informacije da su forenzičari pronašli otiske koji mogu teretiti S. Srnec.

čitam...
Loading...