priopćenje

Tim 2 hitne pomoći za đurđevački kraj, oglasio se HDZ: Nije točno da su đurđevački članovi protiv uvođenja

Tako je 14. kolovoza 2015. godine održana tiskovna konferencija, na kojoj je između ostalih zdravstvenih tema, bila istaknuta i nužna potreba uvođenja drugog tima Hitne medicinske pomoći u Đurđevcu, na što je pored Željka Lackovića ukazala i Verica Rupčić

10:34h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Željko Lacković pokušao je na dnevni red staviti točkukoja bi se odnosila na uvođenje tima 2 hitne pomoći za đurđevački kraj. Prijedlog nije prošao, a u nekim medijima pojavile su se informacije kako su đurđevački članovi HDZ-a bili protiv toga, na što su se oni ovom prilikom oglasili.


Navode kako to nije točno, već kako se glasalo o uvrštavanju točke denvnog reda pod tim nazivom, a ne prijedlog člana Županijske skupštine Željka Lackovića.

– Glasalo se o uvrštavanju točke dnevnog reda pod tim nazivom, a na prijedlog člana. Budući da je to izuzetno važna i ozbiljna tema, bilo bi krajnje neozbiljno i neodgovorno od županijskog predstavničkog tijela da bez potrebnih priprema uvrsti ovu točku u dnevni red. Slijedom toga i đurđevački HDZ-ovci žele da se tema obradi i kvalitetno pripremi te se uvrsti kao točka dnevnog reda na neku od idućih sjednica. Tema uvođenja tima 2 hitne pomoći za đurđevački kraj je prisutna već nekoliko godina. Tako je 14. kolovoza 2015. godine održana tiskovna konferencija, na kojoj je između ostalih zdravstvenih tema, bila istaknuta i nužna potreba uvođenja drugog tima Hitne medicinske pomoći u Đurđevcu, na što je pored Željka Lackovića ukazala i Verica Rupčić.

– Tijekom posljednjih godina je bilo raznih informacija pa i naznaka da je sve riješeno i dogovoreno. Tako je Željko Lacković u studenom 2017. godine upoznao javnost s gotovim rješenjem ovog problema. Bio je na sastanku s ministrom zdravstva Kujunđićem, koji je potvrdio da će Đurđevac biti uvršten u mrežu TIM2 hitne medicinske službe i sufinanciran s 50% troškova od strane ministarstva. Za realizaciju drugog dijela je potreban dogovor, a tome u prilog ne ide činjenica da se naprečac predlaže točka bez konzultacija i potrebne pripreme – stoji u priopćenju Verice Rupčić.

čitam...