SIGURNA KUĆA

Tim projekta Novi početak zaposlio troje novih djelatnika, nabavili i računala te kućanske aparate

U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

09:28h
0
Foto: kckzz.hr

U prostorima županijske uprave u Koprivnici jučer se održao peti sastanak projektnog tima projekta “Novi početak”. Sastanku su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije kao korisnika, projektnih partnera Udruge HERA Križevci i Centra za socijalnu skrb Križevci te PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Razgovarali su o tekućim aktivnostima, a u sklopu projekta zaposlena su tri djelatnika, čime je Sigurna kuća u potpunosti profunkcionirala. Zaposleni su socijalni radnik, stručni savjetnik za rad sa žrtvama nasilja i asistent u skloništu. Sigurna kuća trenutno se nalazi u unajmljenom prostoru te se preko projekta financira provremeni najam prostora i režije. Za sigurnu kuću nabavili su i dio opreme, a riječ je o kućanskim aparatima i računalima.

Procedura oko postupka javne nabave za radove na uređenju sigurne kuće još je uvijek u tijeku, a uskoro se očekuje početak radova. Kreću, također, s nabavom za osiguravanje prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za korisnike, a planira se i nabava automobila za potrebe Sigurne kuće. Na sastanku je dogovoreno da se početna konferencija 12. svibnja održi virtualnim putem.

Preko projekta “Novi početak” sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9,2 milijuna kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr