Tim za ruralni razvoj održao prezentacije u Križevcima, Đurđevcu i Koprivnici

08:05h
0
Detalj s prezentacije // Foto: www.kckzz.hr

Tim za ruralni razvoj Koprivničko-križevačke županije održao je 3., 4. i 5. veljače 2015. u Đurđevcu, Križevcima i Koprivnicu prezentacije mjere 4.1. Ulaganje u fizičku imovinu iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., za podmjeru 4.1. operaciju 4.1.1. i 4.1.2., te podmjeru 4.2. operaciju 4.2.1., za koje su objavljeni Natječaji za provedbu.


Na prezentaciji održanoj u Velikoj vijećnici Grada Križevaca prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika Križevaca Tomislav Katanović i voditelj Tima za ruralni razvoj i Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Koprivničko-križevačke županije Denis Maksić.

Nakon toga, Dario Zagorec iz Savjetodavne službe detaljno je prezentirao navedene podmjere i operacije za koje je raspisan Natječaj za provedbu, od temeljnih uvjeta i kriterija koje moraju zadovoljiti potencijalni prijavitelji, postupka ocjenjivanja i praga prolaznosti te prihvatljivih ulaganja.

U ime PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Tihana Kraljić ujedno i članica Tima naglasila je potrebu financijske sposobnosti potencijalnih korisnika koji trebaju osigurati sredstva za realizaciju ukupne investicije budući da je preduvjet za isplatu potpore dokaz o izvršenom plaćanju.

Prezentaciji održanoj u Đurđevcu sudjelovao je velik broj potencijalnih prijavitelja, a u organizaciju je bio uključen i LAG PODRAVINA. Uvodno se potencijalnim prijaviteljima obratila voditeljica LAG-a Mihaela Lončar i predsjednik LAG-a Branko Sobota. U ime Koprivničko-križevačke županije nazočne je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac, te istaknuo važnost provedbe Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. na području Koprivničko-križevačke županije.

Voditelj Tima za ruralni razvoj i Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Koprivničko-križevačke županije Denis Maksić detaljno je objasnio navedene podmjere, uvjete i kriterije koje moraju zadovoljiti potencijalni prijavitelji. Zadnja prezentacija, održana u dvorani HGK Županijske komore u Koprivnici također je imala veliki odaziv, a sve o objavljenom Natječaju obrazložili su ravnateljica PORA-e Melita Birčić te članovi Tima.

Nakon prezentacija otvorene su rasprave u kojoj su sudjelovali kandidati te članovi Tima za ruralni razvoj Koprivničko-križevačke županije i gosti.

Izvor: www.kckzz.hr 

čitam...