-5.6 C
Koprivnica
Srijeda, 8. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Demografska slika

TINEJDŽERSKE TRUDNOĆE U vrhu smo Hrvatske po broju (pre)mladih majki, jedno selo ih ima duplo više od prvih pratitelja
T

Zanimljivo, samo dvije majke imaju završen specijalistički diplomski studij.

Ne propustite

U našoj županiji 54 djevojke rodile su u 2018. godini prije svog 20. rođendana, kao tinejdžerke. Po tome smo u samom vrhu Hrvatske, na četvrtom mjestu od svih županija. Prva je, bez konkurencije, Međimurska, sa 112 majki mlađih od 20.

- Oglas -

Kada se gleda dob majke i podaci o tome u Državnom zavodu za statistiku, nije zabilježena niti jedna rodilja mlađa od 15 godina u županiji, ali ih je zato bilo 54 koje su rodile svoje dijete, a imaju 15 do 19 godina. Najviše ih je u dobnoj skupini 20-29, njih 473, a iza njih su one od 30 do 39, kojih ima 448. Starije od 40 godina bile su 23 nove majke.

Najviše majki tinejdžerki imali su Križevci, bilo ih je 13, dok su Koprivnica i Đurđevac imali po osam. Zanimljivo, iako to u županiji nije dominantna kategorija, u svakom od tri grada najviše je rodilja starih od 30 do 39 godina, kojih je u Koprivnici daleko najviše, 135.

Među općinama najviše je rođenih bilo u Kloštru Podravskom, 42. Kod njih je bilo i najviše tinejdžerskih trudnoća, čak šest, dok, primjerice nisu imali niti jednu rodilju stariju od 40 godina. Iza njih su se smjestili Sveti Ivan Žabno i Virje s po 36 novih beba. Po tri vrlo mlade majke bile su u Drnju i Rasinji, dvije u Legradu, Novigradu Podravskom i Virju, a po jedna u Đelekovcu, Kalniku, Koprivničkim Bregima, Peterancu, Podravskim Sesvetama, Sokolovcu i Svetom Petru Orehovcu. Po dvije majke starije od 40 rodile su u Goli, Svetom Petru Orehovcu i Virje, a jednu imaju Đelekovec, Kalinovac, Koprivnički Bregi i Podravske Sesvete.

- Oglas -

Od svih majki, najviše ih ima srednju školu, i to trogodišnju strukovnu školu, 270 ih je od 998. Bez škole ili s tri razreda ih je 20, četiri do sedam razreda ih je završilo 46, a samo osnovnu školu imaju njih 94. Zanimljivo, samo dvije majke imaju završen specijalistički diplomski studij, od toga je jedna iz Koprivnice, a jedna iz Kloštra Podravskog. Najviše majki s najmanje obrazovanja imaju Drnje i Hlebine, po tri, dok Kloštar Podravski ima najviše onih s četiri do sedam razreda ili s osnovnom školom, njih sedam i deset.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

šokantne slike

[FOTO] UZNEMIRUJUĆE Nepoznati monstrum psu u nozi probušio rupu i kroz nju provukao lanac

Uznemirujuće i krajnje šokantne fotografije stižu iz varaždinske Udruge za zaštitu životinja Spas, čiji su djelatnici prije nekoliko dana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti