SASTANAK

Tisuće podravsko-prigorskih učenika ispunilo anketu o Centru izvrsnosti, evo koja ih područja najviše zanimaju

Centar iz područja matematike u Gimnaziji Fran Galović djeluje od 2013. godine, dok su prošle bile i dvije manje grupe iz kemije i fizike.

10:53h
0
Srednja škola Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Ravnatelji gimnazija i voditelji županijskih stručnih vijeća osnovnih i srednjih škola iz područja matematike, kemije i fizike, okupili su se u Županijskoj upravi kako bi razgovarali o početku rada Centra izvrsnosti. Isti bi pohađali nadareni učenici svih osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije.

Podsjetimo, Centar iz područja matematike u Gimnaziji Fran Galović djeluje od 2013. godine, dok su prošle bile i dvije manje grupe iz kemije i fizike. Ukupno gledajući, polučili su odlične rezultate što je dovelo do ideje proširenja aktivnosti na Križevce i Đurđevac.

– U našim je školama mnogo učenika kojima treba samo mali poticaj kako bi u svojem radu bili izvrsni te u potpunosti iskoristili potencijale s kojima raspolažu. Upravo radi toga treba im omogućiti dodatnu podršku u savladavanju novih znanja, a s obzirom da škole raspolažu s kvalitetnim i stručnim kadrom, ovo je izvrsna prilika učiniti veliki pomak kroz priču Centra izvrsnosti – rekao je zamjenik župana Ratimir Ljubić, a prenijele županijske stranice.

Prvi korak bila je anketa kojom se učenike od petog do osmog razreda i srednjoškolce upoznalo s radom Centra i ispitala njihova zainteresiranost.

– Odaziv na ispunjavanje ankete je bio uistinu velik, a iz perspektive Županijske uprave drago nam je da su se u proces uključile i škole kojima Županija nije osnivač, što pokazuje zajedničko razmišljanje i nastojanje da se Centru izvrsnosti pruži najveći mogući značaj. Anketu je ispunilo preko dvije tisuće učenika koji su se najviše orijentirali prema područjima matematike, kemije i fizike. Velika većina ispitanih nije znala za postojanje Centra u Koprivnici pa smo na ovaj način pomogli i u vidljivosti. Sljedeći korak u projektu nakon koordinacije s ključnim dionicima su prijave učenika, a prema informacijama s kojima raspolažemo respektabilan broj učenika je izrazio želju za sudjelovanje u dodatnoj nastavi iz navedenih područja – kazala je pročelnica Ana Mušlek.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija

čitam...
Loading...