Doza nadahnuća

Tko sam ja?

Puno je teže prihvatiti sebe i biti ono što jesmo. To je jedan od razloga zašto se bojimo samoće i želimo imati ljude oko sebe stalno smo u gužvi i nemamo vremena. U samoći ostajemo sami sa sobom.

18:30h
0

Svaki put kad pristajemo biti nešto što nismo mi se udaljavamo od sebe samih, ali kako pobjeći od sebe?

Strah od smrti smatra se najvećim strahom, ali ja se ipak priklanjam tvrdnji da je najveći strah spoznati sebe. lako je biti kao drugi, biti bez novca zato što je kriza, biti bolestan jer uvijek možete imati neku tegobu tek da se uklopite. Lako se žaliti na druge ili zabadati nos u tuđi život. Lako je živjeti život koji nije naš, život kakav živi i naš susjed žaleći se na svoju ženu ili na kavi pričati prijateljicama kako vam je teško s mužem. S druge strane u strahu od sebe možemo pribjeći trčati za novcem, slavom, moći, karijerom, duhovnošću ili vrlinama. Bježanje stvara više licemjerja, više maski, tako da se možete skriti od svih i svakoga, možete se sakriti od drugih, ali kako se sakriti od sebe.

Puno je teže prihvatiti sebe i biti ono što jesmo. To je jedan od razloga zašto se bojimo samoće i želimo imati ljude oko sebe stalno smo u gužvi i nemamo vremena. U samoći ostajemo sami sa sobom.

Biti svoj za to treba hrabrost, treba uroniti u sebe. To zahtjeva trud izlažemo se opasnosti da budemo odbačeni ili ismijani. Može nam se činiti da gubimo sigurnost. Od sebe ne možemo pobjeći i zato je potrebno spoznati tko smo, odbaciti stara uvjerenja i sve osude naših roditelja, prijatelja, nastavnika, bračnih partnera i osude našeg društva. Da bi spoznali tko smo moramo prvo znati što nismo. Hrabrost je skinuti masku i prihvatiti sebe sa svim manama i vrlinama, živjeti onako kako želimo, bez straha.

Nitko drugi ne može vidjeti vašu unutarnju stvarnost, samo vi možete vidjeti svoj sjaj i vrijednost, svoju ljepotu. Biti svoj znači otkriti svoje samopoštovanje, dostojnost, odbaciti uvjetovanost, tradicije, svoju prošlosti i biti kao dijete sad i ovdje.

I zato ako znate tko ste, što volite, što vas veseli, koji su vam talenti, mogućnosti, vrijednosti, inspiracije, kako reagirate, kada to prihvatite i zavolite možete svoj život učiniti kreativnim i biti zadovoljni. Vi ste bitni, budite ono što jeste!

čitam...