To sam ja!

23:00h
0
Autoportret autora

Možda ima znatiželjnika koji bi htjeli vidjeti kako izgleda autor ove rubrike. Odlučio sam, eto, u 192-om izdanju ovih slika iz povijesti na Koprivnica.netu otkriti svoje pravo lice!

Ako mislite da se zezam, niste u pravu: sve fotografije iz kraja pedesetih i početka šezdesetih snimio sam kada sam bio ovakva izgleda, dečec sa 17-18 godina. To je bilo svega 50-ak godina prije. One su uglavnom objavljene i u knjizi Fotografije iz 2008. godine.

Autoportret u zrcalu snimljen je u kupaonici Basaričekove 12, gdje sam živio u Koprivnici. Fotoparat je Altix, koji je nekako najviše bio nalik na Leicu, koju su koristili samo tadašnji vrhunski majstori fotografi Šef, Panta, Plajh. Mi klinci mogli smo je samo sanjati.

Žao mi je što nisam sačuvao taj fotoaparat, ali prodao sam ga u vojsci 1965. u crnogorskom Baru, jer mi je trebao novac za lakše preživljavanje zadnjih dana prije odlaska doma. Kao uostalom i sat koji vidite na ruci, a koji sam u švercu kupio od susjeda i zbog toga bio na informativnom razgovoru u SUP-u. Jako su nas voljeli. Nas mlade novinare. Imali su o nama dosjee i uvijek ih je zanimalo što govorimo o državi. Izlanuo se jedan simpatični milicioner u pripitom stanju: Imamo mi tvoje izreske iz novina i sve o tebi u fasciklu.

Šteta što su uništili fascikle. Dobro bi mi došla ta arhiva.

čitam...