pozivaju na sastanak

Tomislav Golubić (SDP): Zbog neuspješnog konstituiranja vijeća u tri mjesna odbora postoji mogućnost ponavljanja izbora

Zbog navedenog, osjećamo potrebu predložiti rješenje koje će prevenirati ponavljanje izbora. SDP Grada Koprivnice poziva sve političke aktere na razgovor i pronalaženje dogovornog rješenja kako bi se preostala Vijeća mjesnih odbora uspješno konstituirala.

12:45h
0
Konferencija za medije – Gradska uprava, otvoreno // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Potaknuti održanim konstituirajućim sjednicama Vijeća mjesnih odbora s područja Grada Koprivnice, koprivnički SDP osjetio je potrebu i obavezu, kao najjača politička opcija Koprivnice i vodeća stranka pobjedničke koalicije prošlih izbora za mjesne odbore, reagirati na moguće posljedice nekonstituiranja nekih od Vijeća mjesnih odbora.

– Kao prvo, moramo izraziti zadovoljstvo da je većina Vijeća mjesnih odbora u našem gradu uspješno konstituirana te da izabrani predstavnici građana mogu obavljati poslove za koje su ih građani delegirali na proteklim izborima. Međutim, ni nakon drugog pokušaja konstituiranja u tri mjesna odbora nije uspjelo konstituiranje Vijeća mjesnih odbora te ukoliko se ne postigne dogovor, postoji mogućnost od ponavljanja izbora, a samim time i stvaranja troška koji će biti plaćen novcima građana naše Koprivnice – stoji u njihovom priopćenju.

– Zbog navedenog, osjećamo potrebu predložiti rješenje koje će prevenirati ponavljanje izbora. SDP Grada Koprivnice poziva sve političke aktere na razgovor i pronalaženje dogovornog rješenja kako bi se preostala Vijeća mjesnih odbora uspješno konstituirala. Predlažemo da se vremenski raspodijeli obnašanje mandata predsjednika u periodu 4 godine, ovisno o broju osvojenih mandata članova vijeća i osvojenih glasova svake od lista koje su sudjelovale na izborima u pojedinom mjesnom odboru, a sve u svrhu funkcioniranja tijela mjesne samouprave i ne nametanja novog troška za gradski proračun – kazali su.

čitam...
Loading...