Bivši predsjednik križevačkog HSS-a

Tomislav Katanović: Podržavam Korenovu kandidaturu za župana, a ako ću biti kandidat za gradonačelnika, bit ću nezavisni

18:30h
0
Tomislav Katanović // Foto: Matija Gudlin
Tomislav Katanović // Foto: Matija Gudlin

Župan Darko Koren najavio je ovih dana osnivanje nove političke stranke pod nazivom Mreža nezavisnih lista, a bazu stranke čine HSS-ovci nezadovoljni potezima Kreše Beljaka.

Koren je u svom prvom javnom istupu kroz Mrežu istaknuo kako uz njega stoji 12 predsjednika općinskih i gradskih organizacija, kao i predstavnici još nekoliko općina te velik broj nezadovoljnih članova HSS-a koji će se priključiti njegovoj novoj stranci.

Bivši predsjednik jedne od najjačih gradskih organizacija HSS-a Tomislav Katanović, jedan je od najglasnijih Beljakovih oponenata kojeg optužuje za devastaciju stranke i njenog članstva. No osobne političke ambicije križevački dogradonačelnik još uvijek ne želi konkretno otkriti.

– Podržavam kandidaturu Darka Korena za župana jer smatram da je jedini kandidat koji svoju kampanju gradi na ujedinjavanju naše županije, a ne na razjedinjavanju Podravine i Prigorja po principu “zavadi pa vladaj”. Jedino afirmativna politika može biti na korist naše županije i njezinog stanovništva. Sve ostalo je kokošarenje. Osobno, ukoliko ću se kandidirati, nakon dugogodišnjih dobrih rezultata pa razočaranja u svojoj prvoj i jedinoj stranci (HSS), učinit ću to isključivo kao nezavisni kandidat. Na isti način razmišlja većina HSS-ovaca svjesnih stanja u HSS-u i zato je Mreža, kao platforma nezavisnih lista i kandidata vrlo prihvatljiv koncept – otkrio nam je Katanović dio svojih namjera.

Križevački HSS dugi je niz godina figurirao kao jedan od najjačih oslonaca stranke u zemlji, a nakon Beljakovog dolaska na mjesto predsjednika, krenule su suspenzije i izbacivanje istaknutih članova stranke, a neki su i samostalno izašli iz stranke poput Branka Hrga koji se u međuvremenu učlanio u Hrvatsku demokršćansku stranku.

Trojac Hrg, Koren i Katanović, koji su svojedobno vodili HSS na nacionalnoj, županijskoj i gradskoj razini, danas kroz drugačiji raspored snaga, grade svoj novi politički put za izlazak na predstojeće lokalne izbore.

čitam...
Loading...